Azië is tof. Het continent kent een ongelofelijk rijke cultuur, ontzettend lekker eten en een bijzondere stijl. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om de cultuur daar te gaan proeven. Daarom gingen wij opzoek naar mogelijkheden om Azië te ervaren in de hoofdstad. En dat lijkt ook aardig te lukken.

Woo Bros

Een groot onderdeel van de Aziatische cultuur is de veelzijdige keuken. Natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden om te eten bij bijvoorbeeld een Chinees-, Thais- of Indonesisch restaurant maar bij Woo Bros ervaar je het beste van al deze landen. Woo Bros is een restaurant in het centrum van Amsterdam en staat bekend om haar enorm uitgebreide menu kaart. Het draait bij Woo Bros allemaal om ‘shared dining’: alle gerechten die je bestelt zijn bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Naast dat eten op deze manier heel gezellig is heb je zo ook de mogelijkheid om meer verschillende dingen te proberen. Wij gingen alvast voor je proeven en zijn behoorlijk fan van de Peking Duck Pancakes, de Sashimi en de Black Truffel Beef. Meer informatie vind je hier. 

woo-bros-femfemFoto via: Stylejunkies

TA-HWA

Naast het eten is er ook genoeg Azië te ontdekken op het gebied van kleding en hebbedingetjes. Daarom is TA-HWA ook absoluut een van onze favorieten. De winkel is in handen van de familie Ching en bevindt zich aan de Singel in Amsterdam. Je scoort hier de allermooiste kimono’s, boeddha beelden, sieraden, theekantjes en meer. Online shoppen kan ook en dat doe je hier.

asian-femfem

Het Syndicaat x Thuishaven

Ons lijstje zou niet compleet zijn zonder een feestje en daarom voegen wij graag nog graag het Syndicaat toe. Het Syndicaat is een initiatief van een bijzondere groep Amsterdammers. Zij sloegen de handen ineen om eigenhandig een nieuwe stempel op het hoofdstedelijke nachtleven te drukken. Wat je kan verwachten bij een feestje dat georganiseerd wordt door het Syndicaat? De allerfijnste DJ’s, de mooiste Asian style aankleding en alle gasten gekleed in Aziatische stijl. En geloof ons, dat zorgt voor onvergetelijke nachten. Aanstaande zaterdag wordt de warehouse loods van Thuishaven door het Syndicaat omgetoverd tot een intieme, Aziatische setting. Met een line-up bestaande uit onder andere Mikey Biemans, Edward Cook, Dondersteen, Sunny en Herter belooft het een swingend spektakel te worden. Meer informatie check je hier. 

syndicaat-femfem