Na heel wat avondjes thuis Netflix te hebben gekeken of rond gescrold te hebben op jouw social media tijdlijn, snappen we dat je in deze quarantaine tijd wel eventjes toe bent aan wat leuks. Wat is er nou leuker dan ouderwets samen een (bord)spel te spelen? Zo maak je van de wat saaie weekenden toch nog samen iets leuks en vliegt de tijd voorbij. Gelukkig zijn er héél wat (bord)spellen waar jullie plezier van kunnen hebben. Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet. We say: Enjoy!

leukste_bordspellen

30 Seconds

30 seconds is momenteel één van de meest gespeelde bordspellen en dat is niet zonder reden. Je intelligentie wordt namelijk flink aan de tand gevoeld. Je speelt in teams van minimaal twee, waarbij je in dertig seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op een kaartje probeert te omschrijven. Daarna is het andere team aan de beurt. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen gaan. Wie het eerste de finish bereikt wint!

Sh*t Happens

Ja, sh*t happens, ook in het echte leven. Wanneer jij een avond heerlijk wilt lachen met jouw vrienden of familie is dit spel perfect. Het hilarische spel legt keuzes aan jou voor zoals ‘elke nacht in bed plassen’ of ‘ja vader in zijn naakie zien’. Hieruit moet jij kiezen welke situatie jij het ergst vindt door middel van ranking kaarten. Deze kaarten gaan van 1 tot 100. Iedereen krijgt 3 kaarten uitgedeeld en legt deze in gerangschikte volgorde neer. Dit is de basis. Daarna leest de speler rechts een  nieuwe kaart voor. Het is aan deze speler om te raden of de nieuwe kaart milder of erger is dan de basis, of er tussenin. Als hij/zij dit goed heeft legt je het kaartje in de rij neer. Wie als eerste 10 kaarten heeft, wint het spel.

Exploding Kittens

Alhoewel Exploding Kittens oorspronkelijk een Engels speel is, is er nu ook een Nederlandse versie. Mochten jullie een beetje van Russisch roulette houden, dan zitten jullie met dit spel goed. Exploding Kittens is namelijk een versie op het Russisch roulette maar dan met exploderende kittens. Iedereen neemt kaarten van de stapel totdat je één van de exploderende kittens trekt. Je verliest daarmee gelijk het spel. De rest van de kaarten die jij hebt getrokken helpen je verdedigen of aanvallen.

Monopoly Mega

We kennen allemaal Monopoly wel, maar heb jij weleens het Mega Monopoly spel gespeeld? Dit is een nóg grotere en uitgebreide versie van het geliefde spel. Met extra straten, nieuwe gebouwen, uitbreidingen van de stations en nog veel meer. Het spel bevat een speelbord met twaalf (!) extra velden, waardoor het 1,5 keer zo groot is als het normale Monopoly speelbord. Je kunt daarbij nu voor het eerst niet alleen huizen bouwen, maar ook wolkenkrabbers en treindepots. Door nieuwe dobbelstenen gaat het spel ook nog eens sneller.

Escape Room

In dit uitdagende spel los je samen een mysterie op door middel van verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Hiervoor heb je een uur de tijd, dus deze tijd moet je goed besteden! Wanneer jullie binnen 60 seconden de juiste code hebben gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, dan winnen jullie samen. In dit spel staat communicatie en teamwork centraal. Jullie hersenen moeten dan ook goed kraken.