Heb je binnenkort een date op de planning staan, maar heb je nog geen idee wat je samen kunt gaan doen? Met de lente in het vooruitzicht zijn er gelukkig al veel meer dingen mogelijk. Daarom hebben wij de leukste date ideeën voor de lente op een rijtje gezet.

Young man carrying his girlfriend at piggyback

1. Maak samen een wandeling

Je kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken door een uitgestrekt natuurgebied of een stadswandeling om nieuwe bezienswaardigheden te ontdekken. Dit is de perfecte manier om elkaar wat beter te leren kennen.

2. Bereid samen een lekkere brunch

Sla jullie favoriete eten in en maak een lekkere brunch. Deze kunnen jullie vervolgens lekker buiten opeten. Je kunt er natuurlijk ook een gezellige picknick van maken, misschien wel nóg leuker.

3. Maak samen een fietstocht

Spring op je fiets en maak samen een lange fietstocht. Fiets langs de mooiste plekjes en neem ondertussen de tijd om meer over elkaar te weten te komen.

4. Spendeer een middagje op het terras

Nu de zonnestralen zich weer laten zien, kunnen jullie lekker een middagje op het terras doorbrengen. Geniet van een lekker drankje en bestel eventueel nog wat eten erbij.

5. Ga samen naar een festival

Tijdens de lente gaat het festivalseizoen ook weer van start en wat is er nou leuker dan samen een dagje losgaan op jullie favoriete feestje?

6. Breng een bezoekje aan een andere stad

Reis af naar een andere stad en struin lekker een dagje rond. Ontdek de verborgen schatten van de stad, maar ook die van elkaar.

7. Ga naar een park en neem je camera mee

Nu de bloemen weer in bloei staan, is dat natuurlijk het ideale moment om naar het park te gaan en van de lente te genieten. Breng je camera mee en maak samen de mooiste foto’s.

8. Breng een bezoekje aan een lokale wijnboer

Hier kunnen jullie terecht voor rondleidingen en proeverijen. Een lekker wijntje maakt een date toch stukken leuker?

9. Shop samen nieuwe kleding voor de lente

Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk weer nieuwe kleding. Trek er samen een dagje op uit om te winkelen en koop de leukste kleding voor de lente. Zo kun je hem meteen een handje helpen bij het uitkiezen van zijn kleding.

10. Als het regent, plan dan een filmmarathon

De kans is natuurlijk ook aanwezig dat het net een dagje regent op jullie date. In dat geval kunnen jullie samen een filmmarathon starten met jullie favoriete films. Zorg voor lekkere hapjes en dan kan er vrij weinig misgaan.

Couple in love drinking coffee and have fun in coffee shop. Love concepts. Vintage effect style picture