Kerst spenderen we het liefst met onze geliefden. We kijken het hele jaar uit naar deze mooie tijd vol met gezelligheid en liefde. Je zult wellicht vaak samenkomen met je vrienden, familie, kennissen en noem maar op. Nu weten we dat we kerst niet zonder een goede schuit alcohol kunnen vieren en daarom hebben wij voor jullie de leukste kerstspellen waarbij je geheid het einde van de avond niet meer zult halen. Yaaaay!

Schermafbeelding 2018-12-17 om 15.18.30

SANTHAS HAT

We beginnen met een hele makkelijke. Wat moet je doen? Je zet een kerstmuts op de hoek van de tv. Elke keer dat de muts precies op een hoofd van iemand op de tv valt moet je drinken (je kunt kiezen om het in shifts te doen of iedereen tegelijkertijd te laten drinken) Geloof me, je zult vaker moeten drinken dan je denkt. Kun je ook even gelijk testen wie er niet zo goed tegen alcohol kan! Plezier gegarandeerd!

Marshmallow tower

Dit spel is eigenlijk helemaal geen straf om te doen. Want je mag drinken én marshmallows eten! Hiervoor heb je een paar sterke drankflessen naar keuze nodig, een (grote) onderzetter, een paar grote zakken marshmallows en een goede bodem. Een voor een zal elke speler een marshmallow nemen en op de onderzetter plaatsen. Na een tijdje past er geen Marshmallow meer op de onderzetter en moet je beginnen met stapelen. Blijf doorgaan tot de stapel omvalt – wie de toren om laat vallen, moet een shot nemen (achtervolgt door een marshmallow).

Prosecco on the way

Bierpong is natuurlijk een klassieker en blijft leuk. Om er een beetje een kerstdraai aan te geven, hebben we voor deze kerst een andere variant gekozen namelijk: prosecco pong! Want wat drink je met kerst? Juist champagne en prosecco! Veel leuker dan al dat bier de hele tijd en het geeft net zoveel plezier – misschien zelfs wel meer ;’)

Schermafbeelding 2018-12-17 om 14.57.31

Stresspong

Ja die spel gaat je stress geven, heel veel stress! Dit spel is het leukst als je het met een grote groep speelt beginnend met 6 tot 8 personen. Het idee is dat je in het midden van de tafel kleine bekertjes met een laagje bier (of iets anders) neerzet. Je gaat vervolgens met zijn alle rond de tafel staan en zorgt dat twee personen – die zover mogelijk bij elkaar vandaan staan – een pingpong bal krijgen. Zij zetten ook allebei een leeg bekertje voor hun neus. Nu begint het zenuwslopende spel. Je probeert met een stuit op de tafel het balletje in het lege bekertje te krijgen. Lukt dit in een keer: dan mag je hem neerzetten waar je maar wil. Moet je er meerdere keren over doen en het lukt gaat hij met de klok mee naar degene die naast je staan. Het idee: je probeert degene met het andere bekertje in te halen (lukt dat, moet diegene drinken die is ingehaald drinken) – en geloof ons dit zorgt voor veel chaos!

Weerwolven

Partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?

Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Ieder karakter doet iets speciaals. De spelleider geeft ’s nachts aan dat iedereen zijn ogen moet dichtdoen en roept steeds de karakters op, die dan hun eigenschap mogen uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig… Plus je kunt hier genoeg alcohol aan toevoegen als je zelf wil!

999-wee01_spelproduct