Naast het feit dat de lente er alweer zit aan te komen, hebben we nog iets om naar uit te kijken: Koningsdag. Misschien heb je hier nog niet over nagedacht en wordt het tijd om een leuk feestje op je planning te zetten. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben we de leukste festivals voor Koningsdag op een rijtje gezet.

Teenager hipster friends partying by blowing colorful confetti from hands

Oranjebloesem

Gooi je voetjes van de vloer met uitzicht over het Ijmeer en een lekker drankje in de hand. Oranjebloesem is een feestje wat je zeker niet mag missen. Het is een unieke locatie en heeft dit jaar 4 verschillende podia met de lekkerste muziek waar jij je vast en zeker wel zult vermaken. Oranjebloesem komt dit jaar namelijk met een heerlijke line-up met o.a. Âme, KiNK, Bicep & Jungle by Night.

Loveland van Oranje

Dit jaar zal de 22e editie van Loveland van Oranje plaatsvinden. Het festival zal op een prachtige locatie plaatsvinden, namelijk het Meerpark in Amsterdam. Dit jaar heeft het festival een b2b line-up met artiesten als Dufire B2B Steve Rachmad, Sam PaganiniB2B ZØE, Karotte B2BGregor Tresher, Rod B2B Juan Sanchez en Michel de Hey B2B Wouter S. Zonder twijfel de moeite waard.

Kingshouse festival

Een dagje feesten in de Jaarbeurs van Utrecht? Dat doe je tijdens Kingshouse festival. Het grootste gedeelte van dit festival zal binnen plaatsvinden, maar er is ook een deel buiten. Hier zullen dj’s als Fedde Le Grand en Martin Solveig draaien, dus reden genoeg om gauw een kaartje te bemachtigen.

Kingsland

Voor Kingsland festival heb je de keuze uit 5 verschillende locaties: Amsterdam, Groningen, Maastricht, Den Bosch en Twente. Ook dit jaar ben je weer verzekerd van een goede line-up. Denk maar aan artiesten als Tiësto, Martin Garrix en Sunnery James & Ryan Marciano. Niet verkeerd, toch?

Kroon festival

Dit festival vindt plaats in Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug. Dit belooft gegarandeerd weer een mooi feestje te worden met dj’s van eigen bodem, waaronder Benny Rodrigues en de Sluwe Vos.

Audience with hands in the air at a music festival

Fantaseer hier alvast over een reisje naar het buitenland voor de leukste festivals.