Duidelijk: de vonken zijn na de eerste date overslagen. Dat betekent dat jullie alweer naar de volgende stap gaan en een datum hebben geprikt voor de tweede date. Maar wat zijn de leukste en meest passende ideeën voor een tweede date? Jullie willen tenslotte niet té snel gaan, maar ook niet te sloom. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jullie het op eigen tempo gaan doen. Toch nog wat hulp nodig? Wij hebben de vijf leukste tweede date-ideeën voor je op een rijtje gezet.

leukste tweede date ideeën
Bron: Emily in Paris

1. Naar je favoriete bar

Misschien hebben jullie tijdens de eerste date al een bar bezocht, maar tijdens de tweede date kun je hem of haar naar je favoriete bar brengen. Op deze manier houd je het nog wel low key, maar laat je tegelijkertijd zien waar je het liefste tijd doorbrengt in het weekend. Laat je date zien wat je allemaal kunt doen en kunt bestellen. Kies ook je favoriet drankje en laat het je date proeven. Je tweede date wordt hierdoor persoonlijker en leuker. Zo kan hij of zij je beter leren kennen. De derde date? Dan kunnen jullie naar zijn of haar favoriete bar.

2. Struinen door een museum

Niets is leuker dan een beetje cultuur snuiven – en dan al helemaal met je tweede date. Of jullie nu wel of geen kunstliefhebbers zijn, struinen door een museum is leuk en het brengt een creatieve kant van jullie naar boven. Kijk samen naar kunst en beoordeel het samen. Wat zien jullie hierin? Al maken jullie er grapjes over, het kan jullie band versterken en de vonken laten overslaan. Bovendien is het een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

3. Samen ontbijten

De test der testen: afspreken voor het ontbijt. Vinden jullie elkaar daadwerkelijk zó leuk dat jullie je vrije ochtend voor elkaar willen vullen? En komen jullie dan ook op tijd of verslaapt iemand zich? Misschien niet meteen een reden om het af te kappen, maar het is wel een interessante manier om iemand te leren kennen. Dan weet je meteen of deze persoon iemand van de tijd is, of juist niet.

4. Competitieve activiteit

Zin in wat actie? Ga dan voor de tweede date bowlen, poolen of misschien wel golfen. Kies een actieve date uit waarin jullie tegen elkaar moeten spelen. Dit is niet alleen leuk, maar op deze manier kun je ook zien hoe fanatiek iemand is. Enne, we weten allemaal dat dát een grote turn-on is. Kies voor iets wat jullie beiden leuk vinden en ook tussendoor elkaar beter kunnen leren kennen. Het is en blijft tenslotte de tweede date. Als goed is kennen jullie elkaar nog niet goed. Blijf elkaar dus wel leren kennen ;).

5. Een lange wandeling

Tot slot kunnen jullie ervoor kiezen om een lange wandeling te doen. Of dit nu in het bos is, een wandeling aan het strand: een lange wandeling maken is de perfecte tweede date. Jullie zijn actief bezig, maar zonder gestoord te worden. Alle aandacht is op elkaar gericht en zo kunnen jullie elkaar als geen ander beter leren kennen. Ga nog even langs een koffietentje, zit even en geniet, en ga zo verder met jullie wandeling. Kies dan natuurlijk wel een mooie dag uit. Want lopen door de regen… daar wordt niemand vrolijk van.