Nijmegen, de stad van de historie en de vele musea. Maar ook zeker de stad waar je goed kunt shoppen en een ruime keus hebt aan lunchplekjes. Heb jij binnenkort een dagje Nijmegen gepland staan? Dan zijn dit enkele leuke lunchtentjes waar je tijdens je dagje uit kunt bijkomen en kunt genieten van heerlijk eten.

De Blonde Pater

lunchplekjes-nijmegen-blonde-pater-femfem blonde-pater-lunchplekjes-nijmegen-femfem
Foto’s via De Blonde Pater

Een waar begrip in Nijmegen. Deze gouwe ouwe is laatst verdubbeld qua ruimte en dat zegt al genoeg over de populariteit ervan. Voor een goede koffie ben je hier aan het juiste adres. De Blonde Pater heeft hier namelijk al verschillende prijzen voor binnengesleept. Maar ook als het gaat om een lunch, zul je hier zeker niet teleurgesteld worden.

Adres: Houtstraat 62

Bairro Alto

lunchplekjes-nijmegen-bairro-alto-femfem bairro-alto-lunchplekjes-nijmegen-femfem
Foto’s via @bairroaltocoffee

Een van de favorieten van de Nijmegenaren. Bij Bairro Alto begrijpen ze dat je ook ooit om 15:00 uur zin hebt in een yoghurtje met vers fruit. De geur van verse koffie en taart komt je al tegemoet. Ontvlucht de drukte en geniet van een heerlijke lunch. Is het lekker weer? Dan kun je een picknickmand laten vullen en de inhoud vervolgens tegenover het restaurant op een grasveldje opeten.

Adres: Kannenmarkt 6

Fika

lunchplekjes-nijmegen-fika-femfem fika-lunchplekjes-nijmegen-femfem
Foto’s via @fikanijmegen

Wanneer je bij Fika binnenstapt, waan je je gelijk in de Scandinavische sferen. Naast het prachtige interieur, lunch je ook volledig in Scandinavische stijl. Ga jij voor een smörrebröd, een kaneelbroodje of toch een boterham met Noorse zalm?

Adres: Van Broeckhuysenstraat 5

First Things First

lunchplekjes-nijmegen-firstthingsfirst-femfem firstthingsfirst-lunchplekjes-nijmegen-femfem
Foto’s via Firstthingsfirst en @first_things_first

Onder de Meesterproef op het Honig terrein vind je First Things First. En Nijmegen lijkt wel de stad van de goede koffie’s, want dit café eindigde als 2e bij de AD Koffietest voor de beste cappuccino. En naast deze overheerlijke koffie is er ook genoeg mogelijkheid voor een voedzame, vers bereide, gezonde lunch.

Adres: Waalbandijk 14B

Saladebar MUNT

saladebar-munt-lunchplekjes-nijmegen-femfem lunchplekjes-nijmegen-saladebar-muntfemfem
Foto’s via @muntsaladebar en Saladebar MUNT

Een heerlijk soepje, sapje of een gevulde maaltijdsalade. Voor een gezonde lunch is Saladebar MUNT dé plek waar je zijn moet. Maar ook wanneer je trek hebt in een lekkernij, maar wel een beetje op de kilootjes wilt letten, biedt Saladebar MUNT genoeg gezonde opties aan. Gezond dus, maar vooral héél gezellig en héél erg lekker.

Adres: In De Betouwstraat 28

Naast Nijmegen, hebben we ook al de leukste lunchplekjes in Antwerpen, Haarlem, Eindhoven en Utrecht voor je op een rijtje gezet.