Voor wie zijn playlist allang heeft uitgespeeld, gloort er nog genoeg leuks aan de horizon. Want Spotify heeft heus niet alleen muziek, je kan tegenwoordig een heleboel podcasts beluisteren. Mocht je tussen de bomen het bos niet meer zien, wij hebben de zeven leukste Spotify-podcasts op een rijtje gezet.

Bron: @geuzeengorgels

1. BROERS

De achternaam ‘Hofman’ komt je vast bekend voor. Misschien door Tim Hofman — de oudste van de drie — die de broers “overschaduwt” met zijn succes. (Luisteraars van de podcast snappen dit wel). Maar Sam en Rijk zijn niet zomaar ‘de broertjes van’.

Want met hun BROERS-podcast weten ze 1,8 miljoen luisteraars te entertainen. Wie luistert tegenwoordig niet naar deze twee grappenmakers? De twee levensgenieters vertellen elke maandag hun wildste verhalen over feestjes, vrouwen en de meest gekke afterparty’s. De twee doen de meest waanzinnige dingen, en dat vertellen ze zonder schaamte aan hun fans.

2. Geuze & Gorgels

Monica Geuze en Kaj Gorgels: beste vriendjes voor het leven. En dat is ook zeker wel te merken in hun podcast. De twee zetten hun zogenaamde wijsheid in om luisteraars met hun eigen First World Problems te helpen, als de ‘ervaringsdeskundige’ die ze zijn. Elke aflevering eindigt met een op maat gemaakt advies van zowel Monica als Kaj. Want zij strijden onderling om de titel van de beste First World Problem-solver. Zo geweldig die twee!

3. Maandag Klaagdag

Maandag. Het begin van de week is de nummer één kwelling van de westerse wereld en daar zijn we het allemaal mee eens. Robbert Rodenburg en Daan Hoogervorst hebben hier een oplossing voor gevonden: Maandag Klaagdag is de plek voor Nederland om eens lekker van zich af te klagen. De twee vrienden slepen elkaar en de luisteraar door de maandagochtend heen, uiteraard niet zonder zelf ook even hun hart te luchten. Hilarisch!

4. Fucked Up Social Life

Elke donderdag schuift een nieuwe gast zich aan tafel bij Janice Blok om over zijn of haar privé en online wereld met de kijkers te gaan delen. Want laten we eerlijk zijn: social media is fucked up. De ene keer helpt het je en de andere keer werkt het tegen je. Want, wie zijn deze influencers nou écht?

5. #METZNALLEN De Podcast

Volgens Gwen van Poorten is #METZNALLEN De Podcast vóór iedereen en mét iedereen. En daar is geen woord van gelogen. Gwen praat in iedere aflevering met een BN’er over verschillende diepgaande onderwerpen. In de podcast beantwoorden ze ook vragen van anonieme luisteraars. Extra fijn: je steekt er ook nog wat van op.

6. Schonezussen De Podcast

Iedere donderdagmiddag delen de ‘schone zussen’ aka Noor en Freek (die allebei enorm actief zijn op Instagram) een nieuwe podcastaflevering op Spotify. In Schonezussen De Podcast vertellen de twee alle ins and outs over hun week, maar ook worden er belangrijke thema’s over het leven van een twintiger besproken. Want hoe maak je tijd voor een bezoekje aan de sportschool als je eigenlijk je hele week al volgepland hebt? Hoe houd je je relatie leuk? En wat schuilt er eigenlijk achter die perfecte foto’s op Instagram? Geloof ons: het luisteren naar deze podcast geeft je het gevoel alsof je met je vriendinnen aan het kletsen bent.

6. Jessie’s Diary

Jessie Jazz Vuijk wist onlangs de krantenkoppen te halen met een uitspraak over haar alcoholverslaving. In de podcast besprak ze openhartig haar grote liefde voor chardonnay én liet ze weten dat ze voor altijd gaat stoppen met drinken. Niet alleen dit onderwerp, maar ook andere belangrijke aspecten in het leven worden openhartig besproken. Met of zonder gast, expert of vriend(in).