Heerlijk een avondje wijnen met vriendinnen. De nodige roddels en nieuwste gossip worden uitgebreid besproken. Er wordt heel wat af gelachen en de nodige wijntjes worden gedronken, tot de gespreksstof ineens een beetje op begint te raken. Maar no worries deze spellen zijn de reddende engel van de avond!

spellen vriendinnenavond
Bron: Pinterest

Game night

Je kunt een avondje samen met vriendinnen natuurlijk op vele manieren doorbrengen, maar er gaat niets boven een ouderwetse spelletjesavond. Zet wat hapjes klaar, zorg voor een wijntje bij de hand en pak er een leuk bordspelletje bij. We love it. Bordspellen zijn weer helemaal hot and happening, maar er zijn ook veel andere spellen die jij met je vriendinnen kunt doen als je geen fan bent van Monopoly of Kolonisten van Catan. Deze spellen zorgen gegarandeerd voor een avond lachen, gieren, brullen.

Incohearent

Dit spel heeft alles te maken met luisteren en goed nadenken. Eén van jullie heeft een kaartje vast met daarop een woord uit 1 van de 3 categorieën. De rest van de spelers zien aan de andere kant van het kaartje ook woorden staan die hetzelfde klinken als dat woord. Door telkens de woorden te herhalen is het de bedoeling dat jullie erachter komen wat voor woord er op het kaartje staat.

@gracegermer11sad to say that it’s true :/ @johnnymul51 @whatdoyoumeme ##incohearent ##jokes ##fyp ##foryoupage♬ original sound – Grace Germer

Happy Salmon

Op zoek naar iets actievers? Ga in dit rijtje spellen dan voor Happy Salmon. Ga met z’n allen rond een tafel staan. Op jullie kaartjes staan allemaal opdrachten die je samen met iemand moet uitvoeren die precies hetzelfde op z’n kaartje heeft staan. Bijvoorbeeld box of high-five, maar ook wisselen met elkaar. Wie als eerst alle opdrachten heeft uitgevoerd wint het spel. Gegarandeerd chaos.

What do you meme?

Of course zijn we met z’n allen helemaal fan van memes. Maar hoe leuk is het om je eigen meme te kunnen maken? Iedereen krijgt een stapel kaarten met daarop de meest bizarre zinnen. Koppel deze aan de foto die op dat moment aan de beurt is. De jury kiest de beste zin bij de meme. Hilarisch.

@ajrbrownWe’re back with one of the classics, What Do You Meme! 😂 ##fyp ##foryou ##whatdoyoumeme @whatdoyoumeme ##cards ##card ##games♬ original sound – Austyn J.R Brown

Shit happens

Een van de leukste spellen in dit lijstje is misschien wel ‘Shit Happens’. In dit spel komen jullie de meest bizarre situaties tegen. Deze worden geranked van ‘niet heel erg’ naar ‘mega erg’. Je krijgt een paar kaarten voor je en jij moet raden of de bizarre situatie die je voorgelegd krijgt erger of minder erg is dan de situaties die jij voor je hebt liggen.

Escape room

Dit spel zorgt voor spanning en laat je samen een mysterie oplossen door te zoeken naar verborgen aanwijzingen. Het is reuze spannend en de ideale manier om samen de hersenen te laten kraken. Je zult hierbij dus wel flink moeten nadenken, maar dat is extra leuk in teamverband.

Ganzenbord

Ganzenbord gaat al generaties lang mee, maar wordt er niet minder leuk op. Je kunt het nog leuker maken door er nieuwe elementen aan toe te voegen. Op het bordspel staan namelijk een aantal speciale vakjes met opdrachten erop. Deze kun je wellicht vervangen door andere opdrachten in combinatie met drankjes. Maak er bijvoorbeeld een regel van om een extra slok te drinken als je op zo’n vakje beland. Zo geef je een hele andere draai aan het spel en stiekem wordt het dan nóg leuker.

30 seconds

Een spel wat je kennis meteen even op de proef stelt. Hierbij is het de bedoeling dat jullie in teams spelen en binnen 30 seconden zo veel mogelijk begrippen van het kaartje proberen te omschrijven en je teamgenoten moeten er zo veel mogelijk raden. Het spel is erg goed voor je lachspieren en bevordert de gezelligheid zeker.

Mens erger je niet

Haal de nostalgie terug en speel een potje mens erger je niet. Een spel wat, hoe dan ook, leuk blijft en waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Ook weleens lekker. Bij dit spel kun je natuurlijk ook extra elementen toevoegen om het een tikkeltje leuker te maken. Zo kun je het ook omtoveren in een drankspelletje. Wanneer jouw pion van het bord afgeslagen wordt, kunnen jullie de regel invoeren om je glas leeg te drinken. Zo geef je er weer een hele andere draai aan en dit levert een hoop gezelligheid op.

Speak out

Wanneer je een avondje wilt lachen, en wie wil dat nu niet, is dit spel echt een aanrader. Lachen, gieren, brullen is het namelijk zeker. Bij dit spel is het de bedoeling dat je een mondstuk in je mond stopt en vervolgens verschillende zinnen uitspreekt. Dit is natuurlijk bijna onmogelijk en dat levert hilarische momenten op.

Maak zelf een pubquiz

Helemaal origineel en hilarisch is het om zelf een pubquiz te maken. Je kunt algemene vragen gebruiken, of juist vragen stellen die passen bij jou vriendinnengroep. Stel bijvoorbeeld vragen over dingen die jullie op een feestje hebben meegemaakt of doel op specifieke kenmerken van bepaalde personen. Take a trip down memory lane, en heb gegarandeerd een leuke avond.

Lees ook: Deze leuke drankspellen wil jij dit weekend spelen!