Het leven dat je altijd al wilde staat niet ineens voor je klaar, dit moet je zelf creëren. Jij bent de enige die dit kan en je kunt dit behalen als je helemaal achter jouw keuzes staat. Heb doorzettingsvermogen, geloof in jezelf en ga er voor 200% voor. Jij bent de baas over jouw leven en als je deze stappen volgt, creëer je het leven dat je altijd al wilde.

droomleven-creeren-femfem

Bepaal jouw dromen

Sommige mensen weten van kleins af aan al wat ze later willen worden. Ze hebben een doel voor ogen en niets of niemand staat hen in de weg om deze droom in vervulling te laten gaan. Deze mensen zijn zo gepassioneerd over een bepaald beroep en iedereen in hun omgeving weet ook dat dit gaat lukken. Wanneer je zelf zeker weet wat je wilt en dat je het kan, dan weet je ook dat je het kunt bereiken. Soms lijken bepaalde doelen heel groot of heel ver van je vandaan te staan. Maar als je het echt graag wilt dan gaat het je lukken. Weet jij nog niet precies wat je wilt en wat jouw einddoel is? Geen probleem! Het klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar: ga er even voor zitten en bedenk wat jij wilt. Wat past jou, wie ben jij en wat zijn jouw beste eigenschappen? Wanneer je dit op een rijtje zet kom je er sneller achter wat jij daadwerkelijk wilt en waar je goed in bent. Onthoudt één ding heel goed: schaam je niet voor jouw dromen! Neem het serieus en doe er alles aan om jouw droom in vervulling te laten gaan.

Zie het als een baan

Het perfecte leven met jouw droom staat niet ineens voor de deur, je moet er hard voor werken. Je kunt niet alles in één keer perfect doen en soms moet je veel onderzoek doen voordat je stappen kunt maken. Volg cursussen indien nodig, koop boeken of struin het hele internet af. Schrijf de stappen op die je moet nemen om van jouw dromen werkelijkheid te maken. Tussenstappen, mijlpalen en met grote letters het einddoel. Behandel het behalen van jou droom als een baan, je moet de stappen afronden. Plan ook tijd in om aan deze droom te werken, het kost tijd en kan niet zomaar tussendoor gedaan worden. Hard work pays off!

Waarom wil je dit?

Waarom wil je dit zo graag? Waarom wil je deze bepaalde dromen in vervulling laten gaan en waarom zorgen juist deze dromen voor het leven dat je altijd al wilde? Bedenk goed voor jezelf wat jouw “Why” is in dit hele proces. Jouw “Why” moet de motivatie zijn om alle dromen die je hebt na te jagen, je net dat stukje extra motivatie geven om door te gaan en helpt jou bij het behalen van deze dromen. Laat jouw “Why” echt een goede motivatie zijn, een motivatie waarbij geld verdienen en rijk worden niet hoort. Iedereen wilt dingen doen die leuk zijn en daarbij ook nog eens bakken met geld verdienen, maar laat dit niet het hoofddoel zijn. Wanneer het tegenzit of iets niet lukt, kun je altijd terugvallen op jouw “Why”. Op deze manier weet je weer waarom jij dit wilt en behaal jij jouw dromen makkelijker.

Wat heb je nodig?

Naast het feit dat je weet waarom je iets doet is het ook super belangrijk dat je gaat nadenken of wat je wel en niet nodig hebt. Dit kan gaan over taken die onnodig zijn, producten maar ook over mensen. Heb je deze dingen of mensen in je leven omdat je daadwerkelijk nodig hebt of wil je ze gewoon in je leven hebben? Het is belangrijk om jouw leven alleen met dingen en mensen te vullen die jou beter maken en een positieve vibe hebben. Het is daarbij ook erg belangrijk dat je luistert naar de meningen van andere, maar jouw eigen keuzes en meningen bovenaan zet. Het is jouw droom en niemand mag jou hiervan weerhouden. You go girl!

Lees ook:
Je hoeft je geen zorgen te maken over de toekomst en dit is waarom