Chiara Ferragni is de succesvolste blogger van dit moment. Ze heeft 12,5 miljoen volgers op Instagram, heeft vele covers binnengesleept, runt de grootste blog ter wereld en is net moeder geworden van haar eerste kindje. Maar hoe is ze zo succesvol geworden? Wij zetten haar hoogtepunten in haar leven op een rijtje.

chiara ferragni FEM FEM

Hoe het begon (1987)

Op 7 mei 1987 kwam Chiara Ferragni ter wereld in de stad Cremone gelegen in Italië, waar ze opgroeide met haar ouders en twee zussen, Francesca en Valentina. Nadat ze haar middelbare school had afgemaakt, koos ze ervoor om rechten te gaan studeren aan de commerciële universiteit Luigi Bocconi. Dit heeft ze niet afgemaakt, omdat ze andere grote dromen had….

The Blond Salad (2009)

Het begon allemaal in 2009 toen Chiara een blog opstartte genaamd: The Blond Salade. Ze startte dit op samen met haar toenmalige vriend Riccardo Pozzoli. Fun fact: de site kostte maar € 8. Het doel van de site was om andere mensen te inspireren met haar outfits. Aan CBS News zei ze: ‘When I started… I was doing it just to share. Like, because I love sharing my photos. But that was about it. My intention was to create something that people loved to look at, and they could find inspiration from, and that was it.’  Dit lukte zeker want de blog groeide uit tot populairste blog van Italië.

chiara chiara chiara
Foto’s via: elle & theblondsalad

The Chiara Ferragni Collection (2012) 

In 2013 liep het allemaal erg goed. Ze kreeg zelfs de kans om een eigen schoenencollectie op te richten genaamd: The Chiara Ferragni Collection. Hier verdiende er alleen in 2015 al zo’n $5 miljoen euro mee. Wow! Inmiddels is het merk uitgebreid met kleding en accessoires. Shop hieronder een aantal toffe items:

bikni
broek
shoes

1 miljoen volgers op Instagram (2013)

In 2013 bereikte ze de 1 miljoen volgers (inmiddels 12,5 miljoen). Dit was voor haar een mijlpaal, omdat ze hier hard voor werkte. Ook ging ze samenwerkingen aan met Superga en Steve Madden, beide waren een uitverkocht succes. Ze werd uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen in de mode industrie (BoF 500-lijst).

‘Most Influential blogger’ (2015)

2015 was een erg succesvol jaar. Ze behaalde zo’n 26 covers van over de hele wereld, waaronder de spaanse Vogue. Ook werd ze uitgeroepen tot ‘blogger van het jaar’ bij de Bloglovin’ Awards, won ze de stijl influencer award van ELLE en werd ze uitgroepen tot ‘Most Influential blogger’ bij de Marie Claire Prix Excellence awards. Inmiddels had ze al zo’n 3.3 miljoen volgers.

voque

Foto via: theblondsalad

Ze werd ten huwelijk gevraagd (2017)

In 2017 veranderde er ontzettend veel in haar leven. Ze werd ten huwelijk door haar vriend (rapper Fedez) in het prachtige Romeinse amfitheater Arena Di Verona. Ook raakte ze in dit jaar zwanger. Dit zou voor een complete verandering zorgen in haar leven. Al deze grote veranderingen worden in 2018 werkelijkheid en dat maakt haar leven drukker dan ooit.

Ze werd moeder van Leoncino Mio (2018)

19 maart 2018-  Chiara werd moeder van haar eerste kind. Haar zoon heet Leoncino Mio. Op Instagram deelde ze al vrij snel de eerste kiekjes van haar nieuwe gezinnetje. So cute! 

29095352_518253795235214_1041999107989700608_n

Foto via: @chiaraferragni

Kortom. Chiara is een van de succesvolste bloggers van de wereld. Ze heeft nog veel plannen en ze wilt alleen nog maar groter worden.

Lees ook: zo pas je je ochtend beauty ritueel aan voor de lente.