Wanneer je mensen vertelt dat je in een lange-afstandsrelatie zit, krijg je vaak blikken van medelijden naar je toe gesmeten. Maar jij stoort je er niet aan, want ook al is het soms zwaar, jij weet waar je het voor doet. Alle dieptepunten kennen nog grotere hoogtepunten. Je leert een hoop over jezelf, het leven en de liefde. Uiteindelijk zou jij je liefde voor geen goud omruilen voor iemand die om de hoek woont.

lange-afstandsrelatie-FEMFEM

Je leert communiceren

Communicatie is cruciaal in een lange-afstandsrelatie. Jullie moeten allebei over je emoties en gevoelens kunnen praten, anders werkt het niet. In een lange-afstandsrelatie is dit nog belangrijker, omdat verbale communicatie de enige manier is om te communiceren voor langere tijd. Je leert vragen wat hij met dat ene korte berichtje zonder emoticons bedoelde, in plaats van dagenlang te raden. Je leert om je twijfels in woorden uit te drukken en je leert om te luisteren naar hem. Deze lessen zijn ook van toepassing in andere delen van je leven, zoals op je werk of bij je vriendinnen.

Je wordt creatiever

Wanneer je elkaar niet regelmatig ziet en dus niet die dagelijkse momenten hebt waarin je je liefde kunt uitdrukken, moet je daar wat creatiever in worden. Jij en je lief hebben daarom andere manieren gevonden om elkaar te verrassen. In plaats van zelf een bloemetje mee te nemen, laat je een bos bezorgen. Geen kleine briefjes aan de spiegel geplakt maar een brief die je alleen op een bepaalde datum mag openen. Een persoonlijk ontbijtje op bed kan niet, maar een bezorgd pakketje met lekkere dingetjes erin wel. Jullie vinden steeds leukere manieren om elkaar te verrassen.

Je leert om geduldig te zijn

Geduld is zeker een schone zaak in dit geval. Je hebt het gevoel dat je de meerderheid van de tijd aan het wachten bent, maar als het dan eindelijk zover is, was het het sowieso waard. Je leert omgaan met frustraties waar je niets aan kunt veranderen. Je leert dat als je het goed aanpakt, je beloning zal komen. Dit is een vaardigheid die in het dagelijks leven ook heel waardevol is. Je weet dat het geen zin heeft om met de voeten te gaan stampen als iets niet meteen lukt.

Je bent bereid om hard te werken

Een lange-afstandsrelatie is zeker niet de gemakkelijkste keuze. Jullie werken er allebei heel hard aan om het te laten slagen. Je kiest niet voor de makkelijke weg, maar volgt je hart en gaat ervoor. Jij weet nu dat als je iets echt graag wilt, je bereid bent om er hard voor te werken. Je zal er alles aan doen om het succesvol te laten worden. Kom dus maar op met die nieuwe projecten, uitdagende promotie en uitputtende mud-race. Jij kunt het aan!

Je leert om te genieten van het moment

Het lange wachten wordt eindelijk beloond met een weekendje hier of daar of ergens in het midden. Die paar dagen die je samen spendeert zijn natuurlijk super leuk, maar soms is het moeilijk om niet al aan het afscheid te denken. Je hebt maar een paar dagen samen en je realiseert je dat het geen zin heeft om al aan het afscheid te denken, terwijl je nog lekker warm met elkaar in bed ligt. Je leert om in het hier-en-nu te leven en te genieten van elk moment. Buiten je weekenden om is dit een hele fijne skill om te hebben, in alle aspecten van je leven.

Je wordt onafhankelijk

Je leert om dingen alleen te doen, want je partner is er vaak niet om je te helpen. Dat is natuurlijk jammer, maar het kan ook goed zijn. Jij leert om situaties zelf op te lossen, je kunt makkelijker dingen zelf regelen en je vindt het niet erg om alleen op pad te gaan. Natuurlijk kun je altijd bij elkaar terecht voor advies en sta je er nooit helemaal alleen voor, maar die spin moet toch een keer buiten de deur worden gezet en je belastingaangiften moeten ook op de post. Dat is allemaal geen probleem voor een onafhankelijke vrouw als jij.

Lees ook:

Deze dingen hebben sterke vrouwen nodig in hun relatie

Dit zijn stuk voor stuk belangrijke mijlpalen in je relatie