Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen een spetterend slaapkamerleven heeft. Vriendinnen hebben elkaar elke week weer van alles te vertellen over wat er dit weekend wel niet is gebeurd. Ook op tv lijkt alles perfect te verlopen, geen onenigheid of andere ongemakkelijke momenten. Maar niks is minder waar, in de slaapkamer gaat het er allemaal net even wat anders aan toe. Wat als jouw libido hoger is dan die van je partner?

libido hoger dan

Ontdek je libidotype

Psychologe Sandra Pertot ontdekte dat er tien verschillende soorten ‘libidotype’ zijn. Al deze typen mensen reageren anders op bepaalde situaties binnen en buiten de slaapkamer. Ook verandert dit hoe deze mensen in een relatie staan. De verschillen worden veroorzaakt door de mate van testosteron die iemand bezit.

Wat hierbij goed is om te weten is dat je niet je hele leven een bepaald type blijft, dit kan zich veranderen en ontwikkelen. Benieuwd wel libidotype jij bent? Check het hier.

Zorg voor open communicatie

Als je eenmaal weet dat jij en je partner verschillen van ‘libidotype’ is het goed om hierover te praten. Hierbij is het belangrijk dat je elkaars wensen en ideeën over hoe het er onder de lakens aan toe moet gaan volledig respecteert. Voor sommige stellen is het fijn om een compromis te kunnen sluiten, waarin afspraken zijn gemaakt over wat, hoe en wanneer.

Verbreek de patronen

Wanneer je merkt dat jouw partner minder zin heeft in seks, probeer dan je eigen patronen te veranderen. Benader je partner op de manier die zij fijn vinden, geef aandacht en focus op het positieve in de relatie.

Op deze manier verloopt de avond een stuk spontaner en zit er minder druk achter. Probeer ook nieuwe dingen, die jouw partner op dat moment juist opgewonden kunnen maken.

Probeer eens iets anders

Vrijen is in veel gevallen de sleutel tot intimiteit, maar het is niet zo dat dit jouw enige kans is op een intiem moment met je partner. Probeer eens wat anders dan wat er in de maatschappij wordt beschouwen als ‘echt’ het hebben van dé daad. Een andere manier om intiem te zijn met elkaar is bijvoorbeeld een sensuele massage, zo kun je toch je partner verwennen (of andersom) zonder dat daar een hoog libido voor nodig is.

Je kunt hierbij een stapje verdergaan door te vrijen zonder penetratie. Hierin hoeft een hoogtepunt ook niet het ultieme doel te zijn, het gaat om de verbinding tussen jou en je partner.