Water drinken is een must –  dat weet jij, dat weet ik. Maar toch openen we s’avonds toch liever een fles wijn in plaats van dat we een glas water drinken. Geen probleem natuurlijk, maar je moet er wel voor zorgen dat dat niet betekent dat je dagelijks minder water gaat drinken want het is van belang dat je er voldoende van binnen krijgt. Water doet namelijk wonderen met je lichaam…

water FEM FEM

Het zorgt voor meer energie

Vaak pak je eerder een kop koffie of een drankje met suiker wanneer je behoefte hebt aan een energie boost. Die krijg je natuurlijk ook maar het is maar tijdelijk. Merk je dat je je vaak vermoeid voelt is het belangrijk dat je kijkt naar hoeveel water je dagelijks binnen krijgt want vaak is het toch wel gebonden aan elkaar. Te weinig zorgt er namelijk voor dat je niet genoeg vocht binnen krijgt en je slapper gaat voelen.

Het voorkomt ziektes

Dagelijks worden we blootgesteld aan zo veel verschillende stoffen en chemicaliën die onopgemerkt je lichaam binnen komen. Dit moet allemaal worden afgevoerd en daarom van groot belang dat je water drinkt om ze af te voeren. Een gebrek aan water kan op de lange termijn ook verschillende ziektes vooroorzaken zoals chronisch pijn, vermoeidheid, hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Zorg dus dat je elke dag genoeg drinkt om al het ‘afval’ in je lichaam te verwijderen.

Meer focus

Door water te drinken blijf je gehydrateerd en werken je hersenen veel beter. Is het einde van de middag en ben je volledig je concentratie verloren? Skip de koffie en neem even een glaasje water en je merkt dat je concentratie langzamerhand weer terug komt.

Wondermiddel voor een kater

Je hebt een avondje iéts te veel gezopen en voelt s’ochtends gelijk die herkenbare hoofdpijn opkomen. Te veel alcohol zorgt voor uitdroging en dus is het van belang om veel water te drinken. Tip: zorg dat je voor het slapen gaat ongeveer 2 glazen water drinkt. Dit zorgt er vaker voor dat je met minder hoofdpijn wakker wordt.

Weet je wat ook goed is voor je gezondheid? Je dag beginnen met een ochtendwandeling.