Het duurt nog even, maar voor je het weet is het tijd om de dikke truien weer op te bergen en je bikini aan te trekken. Voel jij je op dit moment nog niet comfortabel in bikini en wil je hier graag wat aan doen, dan is het verstandig om alvast tijdig te beginnen.

Handige tips

Zin om fit te worden? Lucky you, want wij hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij je lichaam zomerproof kunt maken. Uiteraard is het wel goed te weten dat deze tips niet bij iedereen in no time voor een loeistrak lichaam à la Doutzen zorgen, maar wel kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Dus wil jij wat kilo’s kwijt en heb je het gevoel dat je je niet helemaal prettig voelt in je bikini of badpak? Dan kunnen deze tips je hier zeker bij helpen. En onthoud goed: je bent prachtig zoals je bent.

Zorg voor gezonde voeding

Gezond eten is en blijft natuurlijk ontzettend belangrijk. Niet alleen wanneer je de nodige kilo’s wilt kwijtraken, maar ook wanneer je op normaal gewicht wilt blijven. Met gezonde voeding bedoelen we natuurlijk veel groenten, fruit en ook granen. Suiker en andere ongezonde voedingsmiddelen dien je zoveel mogelijk te vermijden.

Vind je het nu lastig om zelf te kunnen bepalen wat gezonde voeding is? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een aangepast voedingsschema laten maken. Je zult zien dat wanneer je je hier keurig aan houdt een aantal weken, je je een stuk lekkerder gaat voelen.

Zorg voor voldoende water

Water drinken is belangrijk. Niet alleen zorgt het ervoor dat je je wat voller voelt en dus minder trek hebt, maar ook dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd door het lichaam. Verstandig is ook om de alcohol even helemaal links te laten liggen en ook koffie en andere cafeïne houdende dranken even te vermijden. Deze zorgen namelijk voor uitdroging, waardoor de afvalstoffen langer in het lichaam blijven zitten.

Dus hoe gezellig de sfeer ook is tijdens een potje poker in een casino live, probeer een glas water, thee of suikervrije ranja te drinken. Uiteraard mag je gerust een keer wat fris, maar zorg er dan wel voor dat je een light variant kiest.

Beweging

Om het proces te versnellen, is naast gezonde voeding en voldoende water, ook beweging een belangrijk onderdeel. Door extra te bewegen, verbrand je meer calorieën, waardoor je dus sneller gewicht zult verliezen. Sport je normaal nooit, dan is het wel verstandig om rustig te beginnen. Wanneer je direct te hard van stapel loopt, dan heb je de kans op blessures, waardoor je misschien tot wel weken gedwongen aan de kant moet zitten en niet kunt bewegen.

Twijfel je of je het wel goed doet, dan kun je ook een personal coach inschakelen. Dit lijkt misschien een enorme stap, maar vaak met een uurtje in de week helpen ze je direct in de juiste richting.

Zorg voor voldoende slaap

Gezonde voeding en voldoende beweging is één, maar ook voldoende slaap is van belang. Zorg er dus voor dat je niet de hele avond online blackjack op de smartphone gaat spelen, maar je telefoon op een gegeven moment aan de kant legt. Zo is het belangrijk dat je minimaal 8 uur slaapt, zodat je lichaam en ook geest voldoende tijd heeft om helemaal tot rust te kunnen komen.