Ben je dol op appelflappen en lust je ook Licor 43? Dan is deze combinatie écht wat voor jou: Licor 43 appelflappen. Heer-lijk. Helaas kun je ze nergens halen, dus je zal zelf aan het kokkerellen moeten. Geen zorgen, kan je wel! Wij hebben het recept voor je gevonden.

Licor 43 appelflappen recept
Bron: Pinterest

Licor 43 appelflappen

Onze buiken gaan al rommelen van de naam, laat staan als ze op tafel liggen om ze op te eten! Appelflappen gaan er altijd wel in, of het nu wel of geen oud en nieuw is, maar misschien is dit een heel leuk recept voor binnenkort.

Het nieuwe jaar is namelijk in zicht, wat betekent dat we tegen die tijd een hoop appelflappen en oliebollen gaan eten. Verras je familie of vrienden met deze twist. We weten zeker dat dit iedereen lekker gaat vinden. Misschien ben je helemaal geen fan van bakken, maar gelukkig is dit recept heel erg eenvoudig én leuk om te maken. Alles met alcohol is waard om in de keuken te staan…

Wat heb je nodig?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 20 gram suiker
  • 1 el kaneel
  • 2 appels
  • 1 ei
  • Scheutje Licor 43

Hoe maak je het?

Stap 1 – Het maken van deze Licor 43 appelflappen is heel eenvoudig. Begin met het snijden van het bladerdeeg. Leg een plakje op een snijplak en snijd ze diagonaal door in de vorm van een appelflap. Snijd vervolgens ook de twee appels in kleine stukjes.

Stap 2 – Doe de gesneden appel in een kom en strooi er kaneel en suiker overheen. Vervolgens voeg je er ook het scheutje Licor 43 bij en meng je het goed door elkaar.

Stap 3 – Vervolgens leg je het mengsel (niet alles) op een stukje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel zodat je een mini gevulde appelflap krijgt. Maak de zijkanten plat met een vork.

Stap 4 – Bestrijk de mini appelflapjes met ei en gooi er nog een beetje suiker overheen. Stop ze 8 minuten in de airfryer op 180 graden. En voilà, jouw overheerlijke appelflappen zijn klaar. Easy!