Goed nieuws voor de fans van Licor 43! De culinaire horizon met dit drankje wordt steeds breder. Van verleidelijke cocktails tot verrukkelijke desserts, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je verrassen door de diverse en creatieve recepten die met dit drankje te ontdekken zijn.

licor 43 recepten
Bron: Licor 43

Licor 43

Licor 43, een likeur die bol staat van karakter en een zachte, rijke smaak biedt. Met een geheime mix van 43 ingrediënten, inclusief citrus, vanille en kruiden, geeft deze Spaanse likeur een harmonieuze fusie van zoetigheid en kruidigheid. Geliefd over de hele wereld, of je het nu puur drinkt, mixt in cocktails of het toevoegt aan desserts, Licor 43 verrast altijd met zijn heerlijke smaak. Voor de Licor 43 liefhebbers is er goed nieuws: nieuwe variaties en recepten zijn er genoeg en wij delen graag onze favorieten met je.

1. Licor 43 Fesco Lemon

We starten eenvoudig met een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Licor 43: de cocktail 43 Fresco. Dit is eigenlijk geen traditioneel recept, maar een kant-en-klare cocktail van het merk zelf. De Cocktail 43 Fresco is de eerste pre-mixed cocktail van Licor 43 en is verkrijgbaar in de smaken Lemon en Berry.

Ingrediënten:

  • Fles cocktail 43 Fresco
  • IJsblokjes
  • Fruit

Bereiding:

Deze verfrissende drankjes zijn verpakt in handige glazen flesjes van 250 ml en hebben een alcoholpercentage van 5,6%. De cocktail is direct klaar om te drinken, rechtstreeks uit de fles, zonder gedoe met shakers of het inrichten van een thuisbar. Perfect om mee te nemen in de picknickmand voor een zomerse borrel in het park. Voeg gewoon wat ijs en fruit toe aan de rand van het glas voor een heerlijke zomercocktail!

De frisse smaak van fruit en Licor 43 is de perfecte mix voor een zomerse borrel. De nieuwe cocktail vind je nu in de supermarkt voor  € 2,49.

Licor43 FRESCO 1
Bron: Licor 43

2. Crème brûlée Licor 43 martini

In de wereld van likeuren is Licor 43 een absolute favoriet van ons. En nu, als een verrukkelijke verrassing voor je smaakpapillen, introduceren ze een nieuwe limited edition smaak die je simpelweg moet proberen: crème brûlée. Het is alsof je een slok neemt van je favoriete dessert, maar dan in vloeibare vorm.

Ingrediënten:

  • 40 ml Licor 43 crème brûlée
  • 20 ml vodka
  • 30 ml espresso
  • Ijsblokjes
  • 3 koffiebonen voor de garnering

Bereiding:

Doe de Licor 43 crème brûlée, vodka en espresso in een shaker. Voeg een handvol ijsblokjes toe en schud krachtig gedurende ongeveer 10 seconden. Zeef de inhoud in een gekoeld martini glas. Garneer met de 3 koffiebonen en geniet van je crème brûlée martini! Enne voila, de perfecte martini voor je volgende vriendinnenavond staat op tafel! Wedden dat dit een hit wordt?

Licor 43 crème brûlée
Bron: Licor 43

3. Licor 43 DIY-bonbons

In samenwerking met Puur Gelukkig heeft het likeurmerk drie exclusieve chocoladetruffels ontwikkeld. Elke truffel is gemaakt met een van de varianten van het merk: Licor 43 Original, Licor 43 Orochata en de nieuwe Licor 43 Baristo. En het beste nieuws is: je kunt ze nu zelf maken! Klinkt toch heerlijk?

Ingrediënten:

  • 35 gram slagroom
  • 35 gram roomboter
  • 240 gram chocolade
  • 40 ml Licor 43
  • 3 el suiker
  • poedersuiker & cacaopoeder of gemalen koffie

Bereiding:

Maak eerst de basis van de truffels door ongezoete slagroom en suiker te koken en te mengen met gesmolten chocolade en roomboter. Voeg een scheutje Licor 43 Original, Baristo of Orochata toe en laat het geheel afkoelen en opstijven. Snijd de basis daarna in blokjes en rol deze tot balletjes. Smelt nog wat chocolade, dip de balletjes erin en rol ze vervolgens door een mengsel van poedersuiker met cacaopoeder of gemalen koffie. Klaar is kees!

Schermafbeelding 2018-11-30 om 14.11.45

4. Licor 43 appelflappen

Ben je dol op appelflappen en lust je ook Licor 43? Dan is deze combinatie echt wat voor jou: Licor 43 appelflappen. Heer-lijk. Helaas kun je ze nergens halen, dus je zal zelf aan het kokkerellen moeten. Geen zorgen, kan je wel! Wij hebben het recept voor je gevonden.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 20 gram suiker
  • 1 el kaneel
  • 2 appels
  • 1 ei
  • Scheutje Licor 43

Bereiding:

Maak deze eenvoudige Licor 43 appelflappen in vier stappen. Snijd het bladerdeeg diagonaal door in de vorm van een appelflap en snijd de appels in stukjes. Meng de appels met kaneel, suiker en een scheutje Licor 43. Vul de bladerdeegdriehoekjes met het appelmengsel, vouw ze dubbel en druk de zijkanten plat. Bestrijk de appelflappen met ei, strooi er suiker over en bak ze 8 minuten in de airfryer op 180 graden. En voilà, jouw overheerlijke appelflappen zijn klaar.

5. Smoothie met mango en Licor 43

Een smoothie met een scheut van onze favoriete alcoholische versnapering staat stiekem toch wel bovenaan ons favorietenlijstje. Vandaag delen wij het recept van deze o zo geweldige smoothie met mango en Licor 43.

Ingrediënten:

  • 300 ml Licor 43
  • 150 ml hazelnootlikeur
  • Halve mango
  • Kwart komkommer
  • Citroensorbet
  • Ijskoud kokoswater

Bereiding:

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd ze in blokjes. Doe de komkommer en mangoblokjes samen met de andere ingrediënten in de blender en pureer alles fijn. Schenk de smoothie in de kan of in de glazen.

Mango smoothie licor 43
Bron: Licor 43

6. Wentelteefjes van suikerbrood met Licor 43

Ben jij ook zo gek op de klassieke wentelteefjes? Wat nu als we je vertellen dat ze echt wel een stukje spannender kunnen? Grootmoeders wentelteefjes zijn gemakkelijk in een nieuw jasje te steken. Dit heerlijke recept voor wentelteefjes is niet alleen lekker als luxe ontbijtje, maar ook als dessert met een bolletje ijs.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 50 ml Licor 43
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • Boter
  • Vanille-ijs

Bereiding:

Breek het ei en doe hem samen met de melk en Licor 43 in een kom. Klop dit samen met een garde. Snijd het suikerbrood in sneetjes en haal ieder sneetje door het mengsel, tot het hele sneetje bedekt is. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hier een klont boter in. Bak ieder sneetje suikerbrood tot het goudbruin is geworden. Serveer de wentelteefjes wanneer ze nog warm zijn en schep hier eventueel nog een bolletje vanille-ijs bij. Drizzle wat extra Licor 43 eroverheen. All we can say is ‘eet smakelijk!’

wentelteefjes met licor 43
Bron: Licor 43

Zin in een sugar rush? Maak deze heerlijke cheesecake met bastognebodem en toffeesaus in een handomdraai!

7. Licor 43 Orochata ijsjes

Warm weer betekent tijd voor ijs! Ben je een beetje klaar met die standaard waterijsjes? Tijd voor iets nieuws dus. Wij hebben een heel fijn ijsje die je heel makkelijk zelf kunt maken. Het zijn Licor 43 Orochata ijsjes en ideaal voor de zomerse dagen.

Ingrediënten:

  • 70 ml Licor 43 Orochata
  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 70 ml room
  • 20 gr witte basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel

Bereiding:

Tover de ijsvormpjes maar alvast uit de kast, want die heb je sowieso nodig. Als eerste voeg je alle ingrediënten samen in een grote kom. Klop het tot één geheel en zorg dat het een romige structuur wordt. Nu giet je het geheel in de ijsvormpjes en doe je ze in de diepvries. Meer kleur? Voeg dan stukjes aardbei toe. Een nachtje in de koelkast en voilà! Het perfecte toetje of gewoon als lekker tussendoortje tijdens de warme dagen. Dat wordt gegarandeerd smullen.

43-femfem
Bron: Licor 43

8. Licor 43 brownies

Hou je van Licor 43? En ben je toevallig een chocoholic? Dan zijn deze brownies speciaal voor jou gemaakt! Een gewone brownie is al nauwelijks te weerstaan, maar als er ook nog een scheut alcohol doorheen zit is het al helemaal verrukkelijk. Benieuwd hoe je het maakt? Zie hier het heerlijke recept.

Ingrediënten:

  • 150 g pure chocolade
  • 110 g gesmolten boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • Stukjes hazelnoot
  • 40 ml Licor 43

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een rechthoekig bakblik met bakpapier en vet het in. Smelt vervolgens voorzichtig de chocolade. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille-extract. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan het eiermengsel. Spatel daar vervolgens de bloem, de chocolade, de noten en de Licor 43 doorheen. Schenk tot slot het mengsel in het bakblik en bak de brownies 25 tot 30 minuten. Laat ze even afkoelen. En dan smullen maar!

Licor 43 brownies
Bron: Licor 43

Ben jij meer fan van Gin-tonic? Dan vind jij deze Gin-tonic recepten en cheesecake hemels lekker.