Het aftellen naar Kerst is begonnen. Dat betekent ook gelijk het aftellen naar volle tafels, borrelplanken en oneindig veel eten en gezelligheid. Een beetje extra verwennerij tijdens de feestdagen daar is toch helemaal niks mis mee? Dit vinden ze ook dan ook bij Licor 43 – en we moeten ze hierin gelijk geven.

Schermafbeelding 2018-11-30 om 14.11.45

Het likeurmerk ontwikkelde in samenwerking met Puur Gelukkig drie exclusieve chocoladetruffels. Iedere truffel is – je raad het al – gemaakt met een een van de varianten van het merk. Licor 43 Original, Licor 43 Orochata en de nieuwe Licor 43 Baristo. En dan het beste nieuwst: je kunt ze nu dan ook zelf maken! Klinkt toch heerlijk?

Wat heb je zoal nodig?

  • 35 gram slagroom
  • 35 gram roomboter
  • 240 gram chocolade
  • 40 ml Licor 43
  • 3 el suiker
  • poedersuiker & cacaopoeder of gemalen koffie

Bereiding

Kook de ongezoete slagroom samen met 3 eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 graden. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade au bain marie tot ca 30 graden, maar pas op: niet laten koken! Meng de room door de gesmolten chocolade en roet tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste een scheutje (40 ml) Licor 43 Original, Baristo of Orochata door het geheel. Violà, de basis van je truffels is er in ieder geval. Laat hem gedurende 24 uur opstijven in een lage ovenschaal bekleed met bakpapier en snijd de basis daarna in blokjes van 1 à 2 cm.

Dan nu de truffel! Rol voorzichtig kleine balletjes van de basisblokjes en smelt ondertussen 100 gram chocolade naar keuze au bain-marie tot circa 30 graden. Dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Meng in een schaaltje wat poedersuiker met cacaopoeder of gemalen koffie en rol de balletjes (nog warm van de gesmolten chocolade) erdoorheen. KLAAR IS KEES!

Verras je gasten met Sinterklaasavond of tijdens het kerstdiner of ga samen met familie, vriendinnen of vrienden aan de slag. Mocht je nou toch niet echt een keukenprinses zijn.. De bonbons zijn ook verkrijgbaar bij Puur Gelukkig in Elst.

Schermafbeelding 2018-11-30 om 14.12.10