Vervelend, die velletjes en scheurtjes bij je lippen! Jouw lievelings lippenstift staat zelfs niet eens meer mooi. ‘Gelukkig’  ben jij niet de enige! Veel mensen hebben hier tijdens de wintermaanden last van. Naast dat het er niet heel verzorgd uitziet, kan het ook behoorlijk veel pijn doen en dat wil natuurlijk niemand. Gelukkig bestaat hier een hele makkelijke oplossing voor namelijk: lip scrub! Mocht je deze niet in huis hebben of vind je het een beetje onzin of te duur om te kopen, geen enkel probleem! Wij hebben een super makkelijk ‘recept’ voor een lip scrub, het fijne is dat je al deze producten gewoon in je keukenkastjes hebt staan.

DIY: Met deze lip scrub overleven jouw lippen de koude dagen FEMFEM

Wat heb je nodig?

  • 2 theelepels suiker (kristalsuiker, basterdsuiker, iets van suiker alles is goed)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • eventueel een vleugje kaneel

Kissable lips

Mix al deze bovenstaande ingrediënten totdat je een egaal geheel hebt. Je hoeft niet heel hard te gaan scrubben op je lippen, de ingrediënten doen het werk. Honing heeft namelijk een anti-bacteriële en verzachtende functie, suiker zorgt voor de ‘scrub’ en kaneel zorgt ervoor dat jij op een natuurlijke wijze wat vollere lippen creëert. Je kunt jouw zelfgemaakte lip scrub met je vingers of met een oude tandenborstel insmeren. Laat het ook even intrekken voor het beste resultaat en daarna kun je de scrub er met warm water afhalen en droog deppen. Tot slot gebruik je een verzorgende lippenbalsem zodat jouw lippen weer kissable worden. Voor het beste resultaat kun je dit om de dag 1 á 2 weken volhouden.

Oorzaak: overuren van de verwarming

Wist je trouwens dat je deze droge lippen krijgt door het het constante verschil tussen warmte en kou? Binnen maakt de verwarming overuren en buiten hangen de ijspegels nog net niet aan je lippen. Dit grote verschil kunnen jouw lippen niet zo goed handelen, waardoor ze gaan scheuren of je velletjes op je lippen krijgt.

Lees ook:

Last van een herfstdip? Zo kom je er zeker overheen