TBH, lipfillers is altijd iets wat ik in mijn achterhoofd heb gehad. Hoewel ik het nooit serieus overwogen heb, zou ik heel graag willen ervaren hoe het is om met vollere plumpy lippen door het leven te gaan. Maar nu het haast lijkt of iedereen fillers probeert, ben ik steeds nieuwgieriger geworden naar het hebben van vollere lippen.

Het ding is: buiten het feit dat fillers en lipinjecties steeds populairder worden, is het belangrijk om te onthouden dat het een ingrijpend proces is waar risico’s aan vastzitten wanneer de behandeling niet goed uitgevoerd wordt. Dit is waarom we alle belangrijke informatie voor je op een rijtje zetten, mocht je voor de eerste keer je lippen willen laten doen. Dit artikel is je volledige guide en omvat alles van kosten, tot hoe lang je het resultaat blijft zien en meer.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Wat zijn lipinjecties?

Je lippen laten vergroten is een cosmetische ingreep dat zorgt dat je lippen meer volume krijgen en er esthetisch mooier uit zullen zien, door het injecteren van een filler. De meest voorkomende zijn op basis van hyaluronzuur zoals Juvéderm of Restylane. Fillers zijn de perfecte oplossing voor wanneer je op een natuurlijke manier meer volumineuze of vollere lippen wilt, of zelfs wanneer je de vorm van je liplijn wilt veranderen.

Wat is de beste injectie voor je lippen?

De vaakstvoorkomende fillers voor de lippen zijn Juvéderm, Juvéderm Ultra, Juvéderm Ultra Plus, Juvéderm Volbella, Restylane en Restylane Silk. Deze zijn allemaal gemaakt van hyaluronzuur maar verschillen in dikte en hoe ze eruit zien in de lippen. Hyaluronzuur is de beste keuze wanneer je een natuurlijk effect wilt dat met de tijd vermindert en oplost met behulp van je dermatologist.

Juvéderm, Volbella en Restylane Silk zijn veel dunner en worden gebruikt om de lippen wat meer ‘gezwollen’ of puffier te maken. Juvéderm Volbella wordt voornamelijk gebruikt voor jongere mensen met dunnere lippen die het ‘oomph’ effect willen.

Wanneer je je dokter kiest, houd rekening met welke look je wilt. Een makkelijke manier om dit te doen is door de Instagram pagina van je dermatologist te bekijken met voorbeelden van hun patiënten.

Wat is het verschil tussen lipinjecties en lip-flips?

Waarschijnlijk ben je de term lip-flips al wel eens tegengekomen op Instagram of TikTok. Maar wat is het verschil tussen lipinjecties en lip-flips? Voor de beginners onder ons, lip-flips gebruiken geen fillers als Juvéderm of Restylane. In plaats daarvan wordt er een kleine hoeveelheid neurotoxine in de lip geinjecteerd (als Botox of Dissport) om de spieren rondom de mond tot rust te laten komen. Hierdoor zal de lip wat ‘uitpuilen’.

Filler is een geweldige optie voor iemand die meer volume in zijn/haar lippen wilt creëren. Een Botox lip-flip daarentegen, kan een goede optie zijn voor iemand met dunnere lippen die een natuurlijke esthetisch mooiere lip wil, zonder meer volume toe te voegen.

Hoeveel kosten lipinjecties?

Houd je vast: de kosten van lipinjecties kunnen oplopen van 550 tot 2000 euro. Daarna moet je iedere 6 tot 9 maanden de filler bij laten werken. Waar komt dit verschil in prijzen vandaan? Dit hangt af van het type filler, de hoeveelheid filler, de plek waar je woont en de arts die je bezoekt. Probeer geen kosten te besparen in dit proces door naar een goedkope spa te gaan met flinke kortingen. Dat is het hoge risico (ontstekingen, vervorming, etc) niet waard.

Hoelang blijf je het effect van lipinjecties zien?

Hoelang je het effect blijft zien, hangt af van een aantal zaken als de hoeveelheid filler, je stofwisseling, het gewenste volume en het product wat er is gebruikt. Gemiddeld zal het resultaat 6 maanden tot 3 jaar zichtbaar blijven.

Doen lipinjecties pijn?

Alle hyaluronzuur fillers worden gemixt met lidocaïne (wat een verdovend medicijn is). Je kunt ook aan je dokter vragen om het gebied rondom je lippen de verdoven met een injectie in je tandvlees (net als een tandarts zou doen) of je kunt vragen voor een verdovende crème. Zodra je lippen verdoofd zijn, voel je een klein prikje, een beetje druk en een dof kloppend gevoel. De pijn zal niet intens zijn als je verdoofd bent.

Zijn lip fillers gevaarlijk?

Hoewel fillers steeds ‘normaler’ lijken te zijn, moet je de risico’s en bijwerkingen heel serieus nemen. Ga daarom enkel naar een gecertificeerd professional als een dermatologist of plastisch chirurg met een bak aan ervaring met lipinjecties. Vraag naar voor- en nafoto’s en kijk ook naar de gezichten van de andere werknemers. Er is een grote kans dat ze een soortgelijke behandeling zijn ondergaan.

Lees ook: Alles wat de vriendin van Donny Roelvink aan haar uiterlijk heeft laten doen