vaseline

Handig: 5x trucjes met Vaseline die je sowieso nog niet kende

Looks15 okt 2023, 10:21 doorShudrien Leona
Als er één beauty product is wat je écht in huis moet hebben, is het Vaseline. Je kunt Vaseline voor verschillende dingen gebruiken, dus wedden dat je deze vijf trucjes nog niet kende?
vaseline
Bron: Pinterest

Waarom Vaseline?

Wat Vaseline zo goed maakt, is sowieso dat het een natuurlijk product is. Vaseline is een aardolie en dus de duizendpoot van je beautyproducten. Het voorkomt blaren en staat bekend om het verzorgen van droge plekken. Maar wist je dat je het voor veel meer dingen kunt gebruiken?

1. Make-up remover

Yup, Vaseline zou je kunnen gebruiken als vervanger voor je make-up remover. Door Vaseline te gebruiken als remover, wordt je huid helemaal happy. Door de vettigheid van het product verdwijnt al je make-up van je gezicht. Vooral wanneer je glitter oogschaduw op hebt, is dit het beste wat je kunt gebruiken. Pak een watje en smeer er Vaseline op. Wrijf met het watje over de plek waar je je make-up wil verwijderen.

2. Parfum primer

Het kan soms gebeuren dat je je parfum op spuit en het na een paar uurtjes al niet meer ruikt. Vaseline kan helpen om dit te voorkomen. Smeer wat Vaseline op de plek waar je je parfum gaat spuiten en spuit daarna de parfum op de Vaseline. Hierdoor blijft je parfum plakken op de Vaseline en blijf je 'm dus langer ruiken.

3. Lash lift

Voor een lash lift bij een styliste kun je tot € 70 betalen. Met Vaseline is dit helemaal niet nodig want je doet lekker zelf. Smeer wat Vaseline op je wimpers en houd je wimperkruller er 30 seconden op. Voilà.

4. Haargel

Vaseline is best vettig. Door de vettigheid kun je het product makkelijk gebruiken als haargel. Let op: gebruik het bijvoorbeeld voor een sleek bun om de kleine plukjes glad te strijken. Een wasdagje is hierna wel aan te raden.

5. Tegen verf op je huid

Tijdens het verven van je wenkbrauwen kan het zijn dat je wat verf op je gezicht krijgt. Als je wat Vaseline om je wenkbrauwen heen smeert, voorkom je dit en hoef je niet te stressen om het uitschieten.