minder vet haar

Blijkbaar zorgt dit bijzondere ingrediënt voor minder vet haar

Looks27 aug 2023, 17:45 doorAurora Ferrari
Heb je ook zo snel last van vettig haar, maar probeer je 'that girl' te zijn door maar één keer per week je haren te wassen? Het is ook lastig, maar op TikTok kwamen wij iets bijzonders tegen: er is ingrediënt en dat zorgt blijkbaar voor minder vet haar. Laten we snel kijken wat dat ingrediënt is...
minder vet haar
Bron: @romeestrijd

Vet haar

Je hebt snel vet haar, hoe kan dat? Het snel vet worden van je haar ontstaat simpelweg door een overmatige talgproductie. Je hoofdhuid maakt té veel talg aan. De huid bovenop ons hoofd is op dezelfde manier opgebouwd als de rest van je huid, maar het grote verschil is dat er op deze plek meer haar groeit. En laat het nou zo zijn dat op de plekken waar veel haar aanwezig is de grootste talgklieren zitten!
Een aantal redenen waarom je hoofdhuid veel talg aanmaakt:
  • Genen
  • Hormonen
  • Zwanger
  • Klimaat
  • Stress
  • Ongezonde leefstijl
  • Slechte hygiëne
  • Verkeerde haarproducten

Het gouden ingrediënt

Snel vettig haar hebben, is ook vervelend, maar wat is hiervoor de oplossing? TikTokker Elle weet het. "Voor mijn mede-vetharige meiden, gebruik één keer per week een salicylzuurbehandeling in je haar. Het verwijdert alle dode huid, alle opeenhoping van producten (zoals droogshampoo) en het verwijdert ook overtollige olie", legt ze uit. "Wacht maar om de resultaten te zien... gewichtloze, veerkrachtige wortels."
Enne, gelijk heeft ze. Alsof de krachtige uiteindelijke look nog niet genoeg bewijs was, nam dermatoloog, dr. Sonia Khorana, haar eigen Instagram-pagina om een duet met de influencer te doen, waarmee ze haar goedkeuring geeft met een grote duim omhoog.
Naast het feit dat salicylzuur de poriën vrijhoudt, staat het vooral bekend om zijn vermogen om te helpen bij whiteheads en mee-eters. Maar het is ook belangrijk om te herkennen hoe het dode huidcellen exfolieert, waardoor het geweldig is voor de hoofdhuid. Het is vooral gunstig voor mensen met roos, seborroïsch eczeem en mensen met vetter haar.
Zorg ervoor dat je het niet vaker dan twee keer per week gebruikt om verergering en irritatie van de hoofdhuid te voorkomen. Mensen met een gevoelige huid en een extreem droge hoofdhuid moeten voorzichtig te werk gaan. Gevoelige hoofdhuid? Deze tip is dan waarschijnlijk niets voor jou.