color corrector

Bye concealer of foundation: deze color correcter werkt véél beter

Looks17 sep 2023, 12:45 doorRomy Nouwen
Uren scrollen op TikTok om onszelf te vermaken, we love it. Buiten het feit dat het soms hilarisch is om naar te kijken, kan het ook nog eens heel leerzaam zijn. Het maakt niet uit waar jij je tips voor nodig hebt, op TikTok krijg je het. Eén van die onderwerpen waarover we véél leren op het platform is make-up . De nieuwste goede tip is déze viral color corrector.
color corrector
Bron: TikTok @jerrellbauman

Wanneer gebruik je een color corrector?

Color correctors zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze worden gebruikt om bepaalde ondertonen in je huid te corrigeren. Ze komen overigens wel in veel verschillende varianten. Zo heb je ze in de vorm van poeder, maar ook in de vorm van vloeibare concealers of primers. Je kunt dit dus toepassen zoals jij het het liefst doet.
De color correctors komen in verschillende kleuren, zodat ze verschillende ondertonen in je huid kunnen aanpakken. Dat betekent dat je met jouw huidskleur misschien niet eens gebruik hoeft te maken van alle kleuren die er bestaan. Je vindt onder andere groen, lila, oranje en geel in aparte verpakkingen. Groen gebruik je bijvoorbeeld om roodheden tegen te gaan en geel om de paars getinte, donkere wallen te verdoezelen. Dit heeft te maken met de kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in het kleurenwiel. Ook kun je gaan voor één mix van al deze kleuren, zodat je in één keer een algehele kleurencorrectie kunt doen.

Déze color corrector gaat viral

Wanneer je een echte goede color corrector te pakken hebt, kun je hiermee zelfs afscheid nemen van je foundation en concealer . Foundation gebruik je natuurlijk om een egale huid te creëren en concealer gebruik je om kleine oneffenheden te camoufleren. Allemaal leuk en aardig, maar niet altijd dé oplossing. Ze bevatten namelijk altijd niet de kleurcorrigerende factoren die jij nodig hebt om een écht egale look te creëren. En die wil je natuurlijk wel!
Op dit moment gaat er een betaalbare dupe viral op TikTok en die lijkt meteen op klein niveau alle problemen op te lossen op je gezicht. Het merk E.L.F heeft namelijk vijf verschillende color correctors in hun assortiment, welke zelfs een vervanger kunnen zijn voor je foundation of concealer. We zagen het resultaat bij TikTokker @jerrellbauman. Hij laat in een video zien wat een van de kleuren voor verschil geeft, wanneer hij dit onder zijn ogen aanbrengt. Naar eigen zeggen kan hij meteen afscheid nemen van zijn concealer.

Lyrische reacties op TikTok

Ook in de comments zijn de kijkers meer dan enthousiast. Voornamelijk de fijne prijs van €7,- per kleur valt goed in de smaak. Velen besteden namelijk veel meer aan een color corrector. "Omg dankjewel!! Ik zocht een betaalbaardere variant als die van Charlotte Tilbury, en zo te zien heb jij die gevonden", luidt het in de comments. De TikTokker reageert daar vervolgens weer op en zegt dat we dan waarschijnlijk te maken hebben met een hele goede dupe. En dat allemaal héél gemakkelijk verkrijgbaar bij Douglas. Go for it!