c

De perfecte jeans voor in je kast vinden? Hier moet je op letten

Looks05 jul , 15:30 doorRomy Nouwen
De perfecte jeans bestaat zéker wel! Maar hij is voor iedereen anders. Je moet op zoek naar een jeans die past bij jouw lichaamstype, lengte en bouw. En daarvoor moet je op een aantal dingen letten. Wij zetten ze op een rijtje.

Zo vind je de perfecte jeans

De perfecte jeans vinden is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, maar je moet het maar net weten. Gelukkig hebben wij de beste tips voor je. Deze tips gaan je zeker helpen om tijdloze en kwalitatief perfecte jeans te vinden waar je weer een tijdje mee vooruit kunt.

1. Shop vintage

De aller eerste tip is ook nog eens de meest duurzame! Shop je jeans vintage. Gewoon via platformen als Vinted of natuurlijk gewoon in een kringloopwinkel of speciale vintage winkel. Je kunt online, mits je weet hoe, echt leuke parels vinden. En dat geldt dus ook voor jeans. Niet van die perfecte spijkerbroeken uit de winkel, maar gewoon van die gedragen jeans met karakter.

2. Sla de skinny jeans niet langer over

Ja girls, de skinny jeans is terug van weggeweest. Hoewel het echt wel even gaat duren voordat ze weer heel populair gaan worden, zijn de eerste stapjes gezet. Het is dus helemaal geen schande om weer een mooie skinny jeans in huis te halen. Enne, stiekem is dat ook wel goed nieuws. Daarmee kun je dan weer voor andere looks gaan dan we de afgelopen tijd deden.

3. Neem ook zéker geen afscheid van baggy

Maar goed, het begin van de skinny jeans betekent gelukkig niet het einde van de baggy jeans. Gelukkig mogen de wijde pijpen ook gewoon nog even blijven. De combinatie van beide kan namelijk gewoon heel goed. Een lekkere wijde broek die mooi tot op je enkels valt is dus ook onmisbaar.

4. Ga niet voor stretch

Je zou denken dat een fijne stretch in je broek goed is, maar eigenlijk kun je daar beter niet voor gaan. Op de lange termijn is dit namelijk helemaal niet zo handig, want de kwaliteit van je broek gaat sneller achteruit. Het kan er zelfs na een tijdje minder goed uit zien. Je kunt dus beter gewoon een wat stuggere broek kiezen en eventueel een maatje groter nemen, want dan heb je er veel langer plezier van.

5. Kijk wat past bij jouw lichaam

Maar dit is eigenlijk de belangrijkste tip: zorg ervoor dat je een model kiest dat goed bij je lichaam past. En dat betekent soms dat je ook trends aan je voorbij moet laten gaan. Afhankelijk van je lichaamsbouw en de lengte van je benen kun je zelf keuzes maken tussen high-, mid- of low-waist. En dat geldt ook voor hoe wijd of strak de broek is.