pexels timmossholder 1049687

Dit skincare product - wat je misschien al hebt staat - is hét geheim tegen vet haar

Looks15 mei , 13:40 doorPleuntje Janssen
We hebben het allemaal weleens: vettig haar. We proberen van alles, het uittellen van wasdagen en het spuiten met droogshampoo. Maar wat als we je vertellen dat er een geheim wapen is dat je misschien over het hoofd hebt gezien? We hebben het over iets wat je misschien al wel in je badkamerkastje hebt staan, maar dan als skincare product: salicylzuur.

Salicylzuur 

Salicylzuur is een superingrediënt dat niet alleen goed is voor je gezicht, maar ook voor je haar. Het product staat - met een moeilijk woord - ook bekend als Beta Hydroxy Acid (BHA).
Wat doet salicylzuur? Het is een exfoliant voor je huid die dode huidcellen verwijdert, de talgproductie reguleert en zelfs je poriën reinigt. En guess what? De antibacteriële eigenschappen van salicylzuur helpen zelfs bij het voorkomen van puistjes. Plus, het stimuleert de groei van gezonde huidcellen, waardoor je huid er glad en stralend uitziet.

Salicylzuur voor je haar en hoofdhuid

Maar nu komt het leuke gedeelte. Dit magische ingrediënt doet meer dan alleen acne bestrijden. Als je last hebt van roos, jeuk en irritatie op je hoofdhuid, óf als je haar snel vet wordt dan is salicylzuur jouw lifesaver. Maar wacht even, voordat je als een gek naar de winkel rent, zijn er een paar dingen die je moet weten. Net zoals met de meeste dingen in het leven, is balans de sleutel. Gebruik salicylzuur niet elke dag, maar eerder één keer per week om je hoofdhuid te exfoliëren en de olie onder controle te houden zonder je haar uit te drogen.

Hoe werkt het?

Breng het één keer per week aan op je hoofdhuid voordat je je haar wast met shampoo. Het breekt productopbouw af en spoelt het weg, waardoor je haar heerlijk schoon en volumineus wordt. Zelfs als je geen last hebt van deze problemen, kan salicylzuur je haar die extra boost geven die het nodig heeft. Zorg ervoor dat je na het gebruik van salicylzuur een goede conditioner gebruikt om je lokken te voeden en te beschermen.
Dus, als je genoeg hebt van die vettige haar struggles en je op zoek bent naar een oplossing die echt werkt, geef salicylzuur dan een kans.