istock 875307848

Zo behandel je een droge huid + de fijnste producten om te shoppen

Looks25 feb 2020, 18:16 doorNadja Knol
Een droge huid hebben is geen pretje. Van schilfertjes krijgen tot het hebben van een uitgedroogd gevoel; zowat alles komt erbij kijken. Het kan soms een heel gedoe zijn om wat meer vocht in je huid te krijgen. Wil jij weten hoe je van een droge huid afkomt? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Waarom heb je een droge huid?

Hoewel een droge huid soms aangeboren kan zijn, kunnen er nog meer redenen zijn waarom jij dit huidtype hebt. Een paar voorbeelden kunnen zijn:
  • Temperatuurwisselingen

Koude temperaturen, warme temperaturen, wind of regen. Het heeft allemaal invloed op je huid. Deze temperatuurverschijnselen zorgen ervoor dat je huid, aan de buitenkant, extra uitdroogt. Zelfs in de zomer kan het voorkomen dat je huid niet helemaal is zoals je wilt, dit komt doordat de zon je huid nog meer uitdroogt.
  • Stress

Stress kan voor elk huidtype een groot verschil maken in je huid. Het zorgt er voor dat je huid doffer oogt, je puistjes kan krijgen én het droger wordt. Ook wanneer je slecht slaapt, door stress, heeft dat een groot effect.
  • Voeding

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht speelt voeding een hele belangrijke rol bij het hebben van een onzuivere, droge huid. Dat wat jij naar binnen stopt, reflecteert naar buiten. Voeding zoals vettig eten of zuivel kan een grote impact hebben op hoe je huid zich van de binnenkant voelt. Het is voor je huid namelijk moeilijk om vet eten te incasseren en hier op te reageren.
  • Verkeerde cosmetica

In heel veel skincare producten zitten verkeerde stoffen die je huid er niet beter op maken. Ook parfum bevindt zich in veel, wat je huid gemakkelijk irriteert. Probeer daarom altijd op zoek te gaan naar zo veel mogelijk natuurlijke producten die je velletje niet te veel beschadigen maar juist verbetert.

Hoe kom je er vanaf?

Smeren, smeren en nog eens smeren. Je huid heeft van zichzelf niet genoeg hydratatie, dit betekent dat je deze zelf moet geven. Gebruik natuurlijke crèmes of een olie, elke ochtend en avond. Zorg er wel voor dat je altijd een dag- én nachtcrème gebruikt, deze verschillen namelijk van elkaar. Je dagcrème zorgt ervoor dat je huid de hele dag beschermt is tegen al het vuil dat het oploopt. Een nachtcrème herstelt je huid door de nacht heen. Wanneer je de tijd hebt kan het ook erg hydraterend werken om een masker aan te brengen.
Ook is het handig om niet heter te douchen dan 37 graden. Wanneer je lang en heet doucht, kan dit je huid uiteindelijk beschadigen. Douche daarom eens wat minder warm dan je normaal gewend bent. Zo sluiten je poriën zich weer.

De fijnste producten voor een droge huid