kleur kleding femfem

Deze indruk laat jij onbewust achter met de kleur van je kleding

Looks11 aug 2017, 12:50 doorJoyce Berg
Je kunt maar één keer een eerste indruk maken en het is wel zo fijn als die dan ook meteen goed is. Je kunt jouw sprankelende persoonlijkheid een handje helpen door de juiste kleur kleding te dragen. Er is namelijk onderzocht wat voor indruk je onbewust achterlaat met de verschillende kleuren van je outfit. Er kwam een onbetwiste winnaar uit het onderzoek waarmee je altijd goed zit. En de winnaar is geworden.... Zwart!
kleur kleding femfem 1200x800

Zwart

Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de ondervraagde mensen vinden dat de kleur zwart zelfverzekerdheid en intelligentie uitstraalt. Zwart is dus een prima keuze voor een sollicitatiegesprek of een eerste date. Zwart wordt door veel mensen gezien als de beste kleur voor bijna elke gelegenheid.

Geel, oranje en roze

Deze kleuren staan onderaan de lijst van kleuren die een goede eerste indruk achter laten. Een outfit in geel, oranje en roze wordt geassocieerd met frivool en niet intelligent. Tijdens een sollicitatiegesprek of een andere formele meeting is het dus een idee om je iets in te houden met de kleurenregenboog.

Bruin en oranje

Bruin en oranje blijken geen goede keuze te zijn. Maar 2% van de ondervraagden zou bruin of oranje dragen naar een belangrijke afspraak zoals een sollicitatiegesprek. Het blijkt dat mensen een goede eerste indruk vormen door een kleur te herkennen die zij zelf aantrekkelijk vinden en bruin en oranje zijn geen populaire kleuren.

Rood

Rood is een kleur die anders gezien wordt door mannen en vrouwen. Van de mannen ziet 56 procent een vrouw graag in rood. De vrouwen zien de mannen liever niet in rood maar wel in zwart of blauw. Rood is dus een goede keus voor een eerste date. Maar wees gewaarschuwd, rood wordt namelijk ook wel geassocieerd met arrogantie.

Wit

Wit, de kleur van de onschuld. Dat blijkt wel uit het onderzoek want wit werd van alle kleuren het minst gelinkt met arrogantie. Ook wordt de kleur op de derde plaats, na zwart en blauw, gerankt als een kleur die intelligentie uitstraalt.

Conclusie

We kunnen dus concluderen dat zwart altijd goed is. Maar je hoeft natuurlijk niet op safe te spelen. Uiteindelijk gaat het erom waar jij je het prettigst in voelt. Alleen als je jezelf bent en je je goed voelt kom je zelfverzekerd over.
Lees ook: