istock 1207526172

Gellak thuis aanbrengen? Zo doe je dat

Looks15 apr 2020, 14:54 doorRedactie
Het hebben van een vers lakje op je nagels is altijd fijn. De kleur brengt je look altijd naar een nieuw niveau en laat je nagels vaak langer lijken. Het enige nadeel is dat het lakje vaak niet zo lang blijft zitten als je wilt. Hey, daar heb je natuurlijk ook topcoats voor. Maar, je kan ook kiezen voor gellak.
istock 1158071802
De meeste mensen denken dat ze gellak alleen in een salon kunnen laten zetten, maar niks is minder waar. Deze vorm van nagellak heeft eindeloos veel voordelen. Wij hebben de beste voor je op een rij gezet!

Wat is gellak?

Het aanbrengen van gellak lijkt makkelijker dan het is. Je lakt je nagels en maakt ze hard onder een LED- of UV-lamp. Bij gewone nagellak is dit niet aan de orde, maar wat is er voor de rest zo anders aan gellak? Door je nagels, na een paar keer lakken, onder de lamp te doen blijft het glanzende laagje veel langer zitten. Door de lamp droogt jouw gellak ook een stuk sneller, wat natuurlijk ook hartstikke handig is. Wel moet jij je niet vergissen: het opdoen van gellak kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Gellak wordt vaak gebruikt bij acryl- of gelnagels maar is ook prima geschikt voor je natuurlijke nageltjes.

Zo breng je gellak succesvol thuis aan

Zoals ik net al zei: het aanbrengen van dit lakje kost wat tijd. Niet alleen is het lakje is tijdrovend, je dient ook goed voor je nagels te zorgen. Zorg dat je na je behandeling altijd je nagels en je handen verzorgt. Doe bijvoorbeeld je favoriete handcrème op of maak een DIY scrub voor je handen. Ook is het belangrijk om op de juiste manier te vijlen. Vijl je nagels altijd één richting op, dusnietalsof je aan het zagen bent. Afijn, met deze stappen nail jij elke nagellook. Letterlijk.

Dit heb je nodig

 • Een UV- of LED-lamp .
 • Je favoriete gellak.
 • Een topcoat.
 • Een basecoat.
 • Een nagelvijl.
 • Een bokkepoot voor je nagelriemen.
 • Een ultrabond primer (een hechtmiddel dat je nagels voorbereidt op je gellak. Deze primer voorkomt lifting.)

De stappen tot het perfecte lakje

 1. Was je handen en zorg dat ze echt goed schoon zijn.
 2. Duw je nagelriemen naar achteren met de bokkepoot.
 3. Vijl je nagels vervolgens in de vorm waar jij ze in wilt hebben. Zorg ook dat je de bovenkant van je nagels een beetje vijlt. Zo maak je de oppervlakje ruwer en blijft je gellak beter zitten.
 4. Maak je nagels schoon met een nagelreiniger.
 5. Breng nu je ultrabond primer aan. Deze droogt aan de lucht op.
 6. Breng nu je basecoat aan. Bij het aanbrengen van je basecoat blijf je 1 mm weg van je nagelriem.
 7. Droog je nagels nu voor het eerst (spannend!) onder je LED- of UV-lamp. Droog de nagels per hand 120 secondes (dus twee minuten) onder je lamp. Je kan er ook voor kiezen om je duimen apart te drogen.
 8. Pak nu je favoriete gellak en breng hier een laagje van aan. Herhaal weer hetzelfde onder de lamp. Ook is het helemaal niet raar om nog een laagje gellak aan te brengen nadat je nagels zijn gedroogd.
 9. Breng nu je topcoat aan. Ook bij deze laag hou jij je nagels twee minuten onder je lamp.
 10. Verwijder nu het plaklaagje met een nagelreiniger, en klaar is kees. Je hebt jezelf van een mooi gellakje voorzien!
 11. Onze tip: heb je geen gel cleanser om het plaklaagje van je nagel te verwijderen? Je kan ook pure alcohol gebruiken (is goedkoop verkrijgbaar bij de drogist).

Wil je de gellak thuis zelf verwijderen, maar niet je nagels beschadigen? In dit artikel lees je de beste tips om zelf je gellak te verwijderen.

Hier koop je alles voor je gellak

Wij sturen je natuurlijk niet het diepe in zonder nog wat extra hulp. Deze accessoires en hulpmiddelen heb jij zeker nodig.