whatsapp image 2023 02 14 at 154219

Knippen óf stylen: zo creëer je curtain bangs bij jezelf

Looks15 feb 2023, 9:38 doorDominique Evers
Deze haartrend heb je niet kunnen missen: de curtain bangs. Deze trend is supermodern en ziet er ook nog is ontzettend leuk uit. Je kan het op veel verschillende manieren stijlen en het zorgt voor een nieuwe frisse look. Het leuke is: deze 'gordijntjes' kun je ook in een paar stappen zelf knippen. Enne, wij vertellen je hoe je dit doet.
whatsapp image 2023 02 14 at 154219
Bron: @millane

Zo knip je curtain bangs bij jezelf

De haartrend curtain bangs is eigenlijk een soort pony, maar dan veel chiquer. Ze zijn lekker nonchalant en de gordijntjes passen bij elke haarsoort. Dun of dik haar, het staat bij vrijwel iedereen mooi en daarom is het ook zo'n enorme trend geworden. Let wel op: je moet de curtain bangs vaak bij laten werken en je moet ze goed stijlen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt de gordijntjes in model brengen met de föhnborstel, maar ook zeker met een stijl of krultang. Als je hier niet uit komt dan staan er talloze tutorials op TikTok die je kunt volgen. Enne, als ze eenmaal goed zitten dan steel je gegarandeerd de show.
Het leuke aan deze trend is dat je de curtain bangs met de juiste kapperscharen ook heel eenvoudig bij jezelf kunt knippen. Ook hiervoor staan oneindig veel tutorials op social media en met name op TikTok. Wij gaan het je stap voor stap uitleggen.

#1 Vochtig haar

Dit zal geen verrassing zijn. Je hebt dit waarschijnlijk wel gemerkt als je naar de kapper ging. Je haren moeten altijd nat of vochtig zijn zodra je ze wil gaan knippen. Nat haar is namelijk zwaarder en dit zorgt ervoor dat de plukken op zijn plek blijven. Je kunt je haar veel makkelijker controleren waardoor je nauwkeuriger te werk kan gaan.
Zodra je haar vochtig is, kun je het uitborstelen en kammen in een scheiding. Je moet je haren namelijk wel knippen in het model zoals je het op een dagelijkse dag hebt zitten. De scheiding is dus erg belangrijk, je wil namelijk geen scheve coupe krijgen.

#2 De juiste tools

Het is niet handig om je haar met de eerste beste random schaar te gaan knippen die je tegen komt. Schaf een goede kappersschaar aan, want als je deze niet hebt dan wordt het geen succes. Zodra je de juiste tools hebt en je haar in je dagelijkse model zit kun je gaan beginnen.

#3 Twee plukjes

Maak een verdeling in je haar. Je wil de voorste plukjes gaan knippen dus je moet ervoor zorgen dat deze zijn gescheiden van de rest van je haar. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je per ongeluk de achterste pluk ook mee knipt. Je kunt voor de zekerheid het haar wat je naar achteren doet, vastmaken met een klem of een elastiekje. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat ze niet in de weg gaan zitten.

#4 Lengte bepalen

Bij de volgende stap ga je de lengte van de curtain bangs bepalen. En dit is erg belangrijk. Het is namelijk verschillend wat mooi staat bij de vorm van je hoofd. Als jij een ronde gezichtsvorm hebt dan wil je dat de voorste plukjes iets onder je jukbeenderen vallen, maar mocht jij juist de nadruk op je kaaklijn willen leggen dan moet je de gordijntjes juist wat langer houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ovaal gezicht.
Vervolgens pak je de pluk die je wil gaan knippen en knip je deze op een lengte. Dit doe je bij beide kanten. Let op: knip een beetje schuin naar binnen af. Dit zorgt er namelijk voor dat de plukjes mooi naar binnen vallen. Heb jij liever dat de plukjes juist naar buiten vallen? Dan moet je de gordijntjes schuin naar buiten afknippen. Dit is een kwestie van wat je zelf leuk vindt. Zoek daarom naar genoeg inspiratie.

#5 Bijknippen

We zijn inmiddels alweer bij de laatste stap aangekomen. Zo gemakkelijk is het dus. Als je alle voorgaande stappen hebt uitgevoerd dan hoef je de plukjes alleen nog bij te knippen. Haal de klem van je overige haar eruit en föhn je haar in model. Alleen als je haar droog is kan je namelijk goed zien of je coupe mooi valt en via deze weg kan je dus ook het beste zien waar je wat moet bijknippen.
Het is de bedoeling dat de curtain bangs mooi overlopen in de rest van je haar. Knip dit dus bij waar dit nodig is, maar probeer niet lengte van je gordijntjes af te halen. Dat zal namelijk niet gaan helpen.
Als je nog nooit eerder je eigen haren hebt geknipt is het slim om de lengtes op te bouwen. Knip dus niet meteen een heel stuk eraf, want als je het dan verpest ben je de sjaak. Tipje van ons.

Zo creëer je curtain bangs zónder te knippen

Wat als je niet durft te knippen? Hoewel de trend zo populair is, omdat het redelijk makkelijk te doen is, kan de gedachte van een pony knippen nog best ontmoedigend zijn. No worries: via deze manier hoef jij geen schaar in je haar te zetten, maar kun jij de pony van je dromen krijgen door een paar strategische stylingtrucs.
In deze onderstaande video van Joseph Maine, haarstylist van verschillende beroemdheden, laat hij zien dat het vervalsen van een pony op stijl haar gemakkelijker is dan je denkt. Je hoeft alleen maar een krultang en wat haarlak te gebruiken.

Zo werkt het:

Je moet eerst beginnen met het vastpakken van een select plukje haar. Het is misschien je instinct om je haar in het midden te scheiden en elke kant vast te pakken om te krullen, maar Maine raadt aan om een driehoek te vormen met je haar. De punt van de driehoek moet ongeveer 4 centimeter van je haarlijn verwijderd zijn. Als je eenmaal je secties hebt, neem dan een keramische krultang voor stap twee. Krul elk deel weg van je gezicht en begin vrij dicht bij de wortel, zegt Maine.
Well , misschien is het handiger als we je het laten zien. Bekijk hieronder het filmpje voor de gehele tutorial.