fem fem 2024 02 16t123834010

Terug in de tijd: het korset is weer hot én zo draag je 'm

Looks23 feb , 12:30 doorAurora Ferrari
Je hebt het vast niet kunnen missen, maar het korset wordt tegenwoordig erg geliefd. En zullen we in veel kledingwinkels voorbij zien komen. Koud of niet, op het straatbeeld zien we deze strakke topjes massaal. En ook op Pinterest, Instagram en TikTok krijgen ze lovende reviews. Echter zijn de topjes nog niet zó populair, dat iedereen met ogen dicht het leuk kan stylen. Gelukkig hebben wij de leukste manieren voor je op een rijtje gezet.
fem fem 2024 02 16t123834010
Bron: @thebrunetteinblack

Zo draag je een korset top

Je kan het je bijna niet voorstellen met dit koude weer, maar korsetten zullen in 2024 massaal gedragen worden. Tussen alle lange jurken en hoge hakken , is er tijdens het afgelopen fashion week-seizoen namelijk onthuld dat de strakke topjes, terug van weggeweest zijn. Heel comfortabel zijn ze niet, maar laten we eerlijk zijn: wie mooi wil zijn, zal soms pijn moeten leiden.
We kennen de korsetten namelijk als één van de pijnlijkste en meest vervelende kledingstukken ooit, als we de verhalen van vroeger mogen geloven. Zo bracht een korset schade aan inwendige organen, luchtwegen en ribben. Het was naar eigen zeggen heel slecht voor de gezondheid, maar maak je geen zorgen, de korsetten van tegenwoordig zijn lang niet meer zo strak. Toch blijft het lastig om zo'n korset te stylen. Al helemaal in het dagelijks leven. We gaan dat steeds vaker zien, dus we zullen toch erachter moeten komen hoe je het korset, het beste kan combineren. Geen zorgen, wij hebben het al voor je uitgezocht:

1. Met een jeans

Voor een night out of een etentje is dit een fantastische outfit: hoge hakken, een straight leg jeans , een korset en om het een beetje af te maken, een korte blazer. Het is ondeugend, krachtig en vol met passie. Maar mocht je ineens een collega tegenkomen, dan hoef jij je niet oncomfortabel te voelen. Besluit je na het etentje nog een bezoekje te nemen aan de club? Trek die blazer uit en alle ogen zullen ongetwijfeld op jou gericht zijn.

2. Coquette girl

De coquette esthetiek is in 2024 niet te missen. En, eh, we moeten ook zeggen dat het korset ook wel het beste bij deze stijl past. Na de komst van de hitserie Bridgerton en de spin-off Queen Charlotte , is hier iedereen fan van. Draag een korte rok, een bijpassend korset en stijl het af met een mooie, lange laars. Het is vrouwelijk, lief, maar tegelijkertijd een tikkeltje verleidelijk.

3. Met een blazer

Moet je naar werk, een meeting of simpelweg een belangrijke afspraak? Wie heeft ooit gezegd dat je dan geen korset mag dragen? Mits je het goed combineert, kan jij áltijd een korset aandoen. Voor zo'n afspraak kun je kiezen voor een bijzonder en opvallend korset. Deze kun je uiteindelijk combineren met een pantalon en een oversized blazer . Op deze manier zal niet alle aandacht op het korset gaan, maar eerder de 'grotere' items. Het korset zal dus iets meer op de achtergrond vallen, maar dat is precies hetgeen wat je wil, wanneer je een zakelijke afspraak hebt.