242 makeuoptrend

De 242-trend op TikTok zorgt ervoor dat je make-up routine sneller verloopt

Looks16 sep 2023, 17:45 doorRomy Nouwen
In tien minuten klaar zijn met je hele make-up routine? Dat klinkt als een droom die nooit werkelijkheid zal worden. Gelukkig blijkt het geen droom te zijn. Dankzij de nieuwe 242-trend op TikTok zal iedere vrouw voortaan binnen tien minuten de badkamer uitlopen. Langer duurt het namelijk niet. Dat klinkt ons als muziek in de oren.
242 makeuoptrend
Bron: @molliemcmullon

Make-up routine

Een hoop vrouwen die toch wel wat make-up gebruiken, kunnen het beamen: het is eigenlijk nooit 'zo' gepiept. Het kost je toch altijd een stukje meer tijd dan je zou denken. Voor je 't weet ben je een uur bezig om jezelf helemaal ready te maken met je eigen make-up routine. Voornamelijk wanneer je vroeg op moet, is dat gewoon jammer. Je kan in die kostbare tijd namelijk ook wat extra slaap pakken.

242-trend op TikTok

Er zijn meer vrouwen die hun slaap belangrijk vinden, maar liever niet afwijken van een goede make-up routine. Zij kwamen uiteindelijk met een perfecte routine die ervoor zorgt dat je een stuk minder lang voor de spiegel zit. Uiteindelijk komt het allemaal neer op het kiezen van je favoriete producten. En ja, we weten dat het ontzettend lastig is om dát te doen, maar het helpt écht.
Hoe meer producten, hoe langer je voor de spiegel moet zitten. Daarom moet je het beperken tot een minimum aantal producten. Toch moet het niet ten koste gaan van een mooie look en dus moet je wel weten welke type producten er in deze nieuwe routine moeten blijven zitten. Het belangrijkste aan deze producten is dat je ze voor meerdere doeleinden zou kunnen gebruiken. Zo hoef je niet voor ieder doel een nieuw product te pakken, maar sla je meerdere vliegen in één klap. Onderstaande producten heb je nodig in de populaire 242-routine.
  • Mascara
  • Eyeshadow stick
  • Foundation
  • Bronzer
  • Lip en wang gloss
  • Finishing poeder
  • Lipliner
Hoewel dit misschien klinkt als weinig is het eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een mooie complete look. En juist doordat het zo weinig producten zijn, ben je ook lekker snel klaar. Zet die wekker morgenochtend dus gerust een halfuurtje later!