nails

Jezelf een manicure geven? Zo breng je het beste polygel aan!

Looks13 mrt 2021, 11:00 doorSanne Hesseling
Kunnen jouw nagels wel een manicure gebruiken maar zijn de nagelsalons gesloten? Niet getreurd, het is namelijk prima zelf te doen met polygel! Polygel is een klei-achtig nagelproduct waarmee je je nagels extensions kan geven en sterker kan maken. Bestel online een beginnerspakket en volg deze stappen!

1. Voorbereiding

Bereid je nagels voor net als bij het nagellakken. Vijl de nagels en duw je nagelriemen voorzichtig terug. Haal met de vijl de glanslaag van je nagel, ontvet je nagels vervolgens en vergeet geen basecoat aan te brengen.

2. Kies de vorm

Bij de polygelkit kan je kiezen uit verschillende plastic nagelvormpjes. Kies de vorm die het best over jouw nagel heen past. Zit je net tussen twee groottes in? Kies dan de grootste en probeer de gel iets minder breed op de vorm te leggen.

3. Polygel 'sandwichen'

De techniek voor het aanbrengen van polygel heet de 'sandwich-techniek'. Het is de bedoeling dat je de gel tussen je natuurlijke nagel en het vormpje aanbrengt. Haal een klein beetje polygel uit de tube (ter grootte van een doperwt) en leg het in de holle kant van het vormpje. Dep je kwast in alcohol en veeg de ergste nattigheid met een stukje keukenpapier af. Met de kwast spreid je de gel uit in de vorm die jij wil. Zorg ervoor dat je de gel niet te dik aanbrengt en dat de randen mooi en dun zijn.

4. Polygel aanbrengen

Leg nu voorzichtig de vorm op je nagel, iets van de nagelriem af. Begin onderaan en breng vervolgens geleidelijk het vormpje aan op de rest van je nagel. Zorg ervoor dat je het vormpje goed hebt aangedrukt en er geen lucht tussen het vormpje en jouw nagel zit. Haal de kwast met een beetje alcohol langs de nagelriemen en de zijkanten van je vingertop zodat er geen polygel op je vingers blijft zitten.

5. Polygel uitharden

Laat nu de polygel uitharden onder de speciale lamp. Hoe lang je vervolgens moet wachten, ligt aan de kit die je hebt gekocht. Check hiervoor de gebruiksaanwijzing!

6. Vormpje verwijderen

Wanneer de polygel is uitgehard, kan je het vormpje verwijderen. Pak hem aan de bovenkant vast en wiebel hem voorzichtig heen en weer. Het vormpje laat op die manier zelf los.

7. Nagel vijlen

Omdat het best moeilijk is om de polygel perfect te vormen, is vijlen altijd even nodig. Maak de rand van je nagels mooi smooth en vijl het oppervlak van je nagel tot het egaal is. Probeer één kant op te vijlen, dat is beter voor je nagel en de gel!

8. Maak je nagels schoon en lakken maar!

De laatste stap is het schoonmaken van je nagels met een beetje alcohol en vervolgens natuurlijk het lakken ! Jouw nagels zien er weer tiptop uit!
Nieuwsgierig naar tips voor lange en sterke nagels?