fem fem 66

5 verschillende manieren om microbraids te stylen

Looks17 nov 2023, 16:59 doorAurora Ferrari
Microbraids zijn terug van weggeweest: geweldig, totdat je acht uur lang in een stoel zit om ze er in te doen. En totdat je er achter komt dat het bedenken van haarstijlen met microbraids, lastiger is dan je had gedacht. Gelukkig kunnen we je met het laatste hebben. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet: vijf verschillende manieren om microbraids te stylen.
fem fem 66

Looks met microbraids

Specialist of niet, het is én blijft priegelwerk! Soms kan het wel eens acht uur of langer duren om de vlechten te maken – een hele opgave. Voor jou die zit, maar ook voor degene die de braids in je haar vlecht. Maar ondanks het heel wat tijd kost, zijn microbraids het meer dan waard. Welk voordeel daar bij komt kijken, is dat microbraids mega lang kunnen blijven zitten. Dat betekent dat je er langer van kunt genieten, maar daarnaast het ook vaker op verschillende manieren kan stylen.
Nu vindt alleen niet iedereen het even makkelijk om microbraids op verschillende manieren te stylen. Daarom hebben wij een aantal looks voor je verzameld, zodat je hopelijk na het lezen van dit artikel wat meer inspiratie hebt kunnen opdoen. Spoiler: ze zijn allemaal zo leuk.

1. Hoge staart

Als allereerste, hebben we uiteraard een hoge staart. Een microgevlochten paardenstaart voegt een speelse twist toe aan je dagelijkse look. Simpel, maar heel snel, eenvoudig én anders dan normaal.
Tip: wanneer je de paardenstaart al vast hebt, probeer een dan een lok te pakken en deze om het elastiekje te draaien. Maak het dan vervolgens vast met speldjes. Op deze manier verstop je het elastiekje en ziet het er een stuk cleaner uit!

2. Boblijn

Niet echt een haarstijl, maar eerder een kapsel. Maar hoe leuk, is het om een keer aan je kapper te vragen om de microbraids te knippen tot een boblijn? Mocht je het nooit gedaan hebben, dan kunnen we ons voorstellen dat je het heel erg spannend vindt. Maar deze look is opvallend, innovatief en veelzijdig! Even wat anders én je zult er een stuk volwassener en eleganter uitzien!

3. Cornrows

Cornrows: tijdloos en geweldig. Cornrows zijn vlechtjes die plat op het hoofd worden gevlochten aan de hand van een onderhandse of bovenhandse vlechttechniek. Ook dit kun je helaas niet zelf doen, maar wel een leuke optie voor bij je volgende afspraak. Wat variatie is helemaal niet zo gek ;)

4. Hoge knot

Zoals een hoge paardenstaart, is een hoge knot ook lekker simpel, eenvoudig en leuk. Een makkelijke, maar stijlvolle manier om je microbraids simpelweg een andere twist te geven. Wij zijn fan, jij ook?

5. 90's inspired

Als laatste hebben we misschien wel onze favoriet, namelijk de 90's inspired. Naja, we zijn verliefd! Het is zeker de moeite waard deze half opgestoken microbraids haarstijl met side-swept pony te proberen. Of het in één keer lukt is wat anders, maar onthoud dat geduld een schone zaak is. Succes!