microneedling fem fem

Wat is microneedling en wat zijn de voordelen voor je huid?

Looks01 dec 2020, 8:55 doorRedactie
Je hebt er vast weleens van gehoord: microneedling. Wat houdt zo'n behandeling eigenlijk in? En wat zijn de voor- en nadelen? En wat is het verschil met andere gezichtsbehandelingen? Wat zijn de kosten? Hoe kun jij je voorbereiden op een microneedling behandeling? Wat zijn de bijwerkingen? En wat is de nazorg?
microneedling fem fem
Ben jij van plan om een microneedling behandeling te gaan doen? Dan spoken deze vragen vast door jouw hoofd. Daarom gaan wij jou hier antwoord op geven. Lees je mee?

Wat is microneedling?

Een microneedling behandeling is een behandeling waarbij de huid met een Dermapen doelgericht wordt behandeld met zeer kleine naaldjes van chirurgisch staal. Door de huid op deze manier te stimuleren, wordt de huid aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.
Tijdens de behandeling worden er gecontroleerde 'beschadigingen' in de huid gemaakt (niet schrikken, we leggen het je uit), waarbij de huid aan het oppervlak wél in tact blijft. Binnenin de huid ontstaat een reactie waardoor er een genezingsproces in de huid in gang wordt gezet. Dit genezingsproces stimuleert de natuurlijke aanmaak van elastine en collageen in de huid.

Huidreactie

Na de behandeling zal de huid lichtroze tot rood worden. Het is mogelijk dat de huid na intensieve behandeling een beetje kan schilferen. De reactie zal in sommige gevallen maximaal 2 tot 4 dagen aanhouden, maar in de meeste gevallen is er geen downtime na de behandeling. De huid voelt na de behandeling misschien een beetje warm en geprikkeld, net als bij verbranding door de zon. Het is dan ook belangrijk de huid na behandeling goed te beschermen met een SPF. Soms wordt geadviseerd een microneedling behandeling in kuurvorm te doen, wanneer je echt op zoek bent naar huidverbetering en behandeling van bijvoorbeeld acne pigmentvlekken, grove huidstructuur of littekens. Een kuur doe je 1 keer in de week of eens per twee weken, en maximaal 6 keer achter elkaar.
Direct na de behandeling zul je misschien een beetje resultaat zien, maar nog niet het eindresultaat. Omdat de huid gemiddeld zes á acht weken nodig heeft om collageen te vormen, wordt het resultaat pas later zichtbaar. Ook is het afhankelijk van de herstelcapaciteit van de huid. Voordeel: de aanmaak van collageen en elastine zal ook na de behandeling nog maanden doorwerken. Het resultaat: een egale huid die er glad en strak uitziet.

Wanneer wordt microneedling toegepast?

Microneedling is effectief gebleken bij de volgende huidproblemen:
  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Verslapte en verouderde huid
  • Pigmentvlekken
  • Couperose en rosacea
  • Grove poriën
  • Striae
  • Als boost voor de huid

Het resultaat

Het resultaat van een microneedling behandeling is: een egalere, gladdere huid, verfijning van grove poriën, vermindering van pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes vervagen en verzachten, verbetering van de huidstructuur, opvullen van acnelittekens en het gladder maken van diepe littekens.

En, werkt het echt?

Wij bij FEM FEM mochten een review behandeling ondergaan bij De Salon Zandvo ort waarbij we een behandeling van 45 minuten ondergingen. Met de dermapen werden microscopische kanaaltjes in de huid gemaakt door kleine, vibrerende naaldjes. De cellen worden hierdoor gestimuleerd tot het aanmaken van collageen. Ook worden verzorgingsproducten gebruikt bij de behandeling hierdoor beter opgenomen in de huid, leerden wij.
De behandeling begon met een lichte reiniging en na de behandeling met de Dermapen kregen we het Croma pure HA hyaluronzuur masker, waarna de behandeling afgesloten werd met een heerlijk voedende crème. Doordat de vibrerende naaldjes in een roterende beweging over je huid gaan is de behandeling vrijwel pijnloos. Ook wordt vooraf gekeken wat voor huidtype je hebt en wat de behoefte van jouw huid is. Hier wordt de naalddiepte vervolgens op ingesteld. Het resultaat? Een stralende, gladdere en strakke huid, vrij van pigmentvlekjes.
miconeedling de salon 1
Foto: De Salon Zandvoort