motocross

Racerjackets en bikerboots: motorcross is dé fashion trend dit najaar

Looks12 sep 2023, 18:45 doorNoor Reef
Het is een trend die al een tijdje erg populair is, maar waar wij op de redactie geen genoeg van kunnen krijgen: de motorcross trend. De style die gekenmerkt wordt door zijn leren handschoenen en stoere racerjackets heb je vast weleens voorbij zien komen bij je favoriete celebs en is een opnieuw een must voor dit herfstseizoen . Dit zijn de must-haves!
motocross

1. Racerjack

Hét item waar we de trend allemaal van herkennen: het racerjack. De zangeres Rosaliá gaf het jasje in 2022 weer een nieuwe bries doordat haar volledige garderobe tijdens haar Motomami World Tour bestond uit motorjacks en bikerboots . Hiermee nam zij niet alleen de muziekwereld over, maar ook de fashionwereld.
Je kan het jack natuurlijk nieuw kopen, maar vintage vind je de echte pareltjes. Om de outfit compleet te maken kan je er natuurlijk een motorbroek en boots bij dragen. Als je de look meer in balans wil brengen is het jasje leuk te combineren met een simpele tanktop en een stoer petje.

2. Motorcycle boots

We weten allemaal dat boots een must zijn voor in je garderobe: ze zijn goed te combineren gedurende elk seizoen. Waar de cowboyboots zorgen voor een iets zachtere uitstraling, zorgen de motorcycle boots er juist voor dat je een iets stoerdere look kan creëren.
Ze zijn goed te combineren met een baggy spijkerbroek, maar maken de look ook extra edgy en stoer bij een gehele denim look. Draag hier vooral iets korts bij, zoals een rokje of een short, zodat de boots goed te zien zijn. Ook zijn de boots voornamelijk in het zwart te krijgen, zorg voor een goede balans en draag er leuke felle kleurtjes bij!

3. Motorcross pants

Misschien iets minder geschikt voor de warme zomer, maar zeker een must voor je garderobe in het najaar: de motorcross broek. We hebben hem al bij veel celebrities voorbij zien komen: van Kim Kardashian en Kylie Jenner tot aan Bella Hadid. Ook is de broek al meerdere malen verschenen op verschillende catwalks en heeft het zijn debuut gemaakt in de FentyxPuma Spring/Summer 2018 collectie, waarnaar iedereen massaal het item moest bemachtigen.
Tegenwoordig is het een statement item geworden en kan het op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Je kan er bijvoorbeeld een sporty twist aan geven door de look te combineren met een zonnebril.
Om natuurlijk helemaal aan de trend mee te doen, is het ook super vet om alle bovenstaande items samen te combineren. Bij ons op de redactie geldt namelijk: less isn't more . Door deze trend hebben wij in ieder geval al helemaal zin in het najaar: laat dat jassen-weer maar komen!