niek roozen

Niek Roozen deelt transformatie op Instagram: 'Na Robinson 16 kilo aangekomen'

Looks20 mrt 2023, 9:51 doorAnne Dijkstra
Niek Roozen heeft in 2022 meegedaan aan Expeditie Robinson. Tijdens dit super zware programma heeft hij 32 dagen lang bijna niks kunnen eten. Hierdoor was hij bizar veel afgevallen en woog hij minder dan ooit. Nu, maanden later, deelt Niek zijn transformatie op Instagram.
niek roozen
Bron: @niekroozen

Bizar veel afgevallen

Niek Roozen is na zijn deelname aan Expeditie Robinson bizar veel afgevallen. Toen hij zichzelf voor het eerst weer woog na zijn terugkomst van het eiland was hij 67.4 kg. Dit was 11 kg minder dan hij voor zijn deelname aan het programma woog. Niek vertelt in een YouTube video dat dit best een grote shock voor hem was. Hij had namelijk in 2019 voor 4 maanden lang heel hard getraind had om van "plank naar kast" te gaan. En nu was hij deze progressie door Expeditie Robinson dus helemaal kwijt.

Na Expeditie Robinson

Niek had zich na Expeditie Robinson voorgenomen om weer keihard te trainen. "Deze transformatie gaat nog veel zieker zijn dan die vorige", deelt hij met zijn volgers. Hij had afgesproken met de Men's Health dat hij in januari van 2023 een shoot ging doen om zijn transformatie te laten zien.
Maar toen hij terug kwam in Nederland verliep dit toch iets anders dan hij van tevoren verwacht had. Niek heeft afscheid moeten nemen van zijn vader die al een langere tijd ziek was geweest. Hierdoor heeft hij tijdens het rouwproces in de maanden daarna bijna niet meer aan zichzelf gedacht en al helemaal niet dat hij moest gaan sporten voor de Men's Health shoot.

De transformatie

Toch is Niek zijn lichaam erg veranderd en heeft hij zeker een transformatie doorgemaakt na Expeditie Robinson. Hij is voor 8 maanden lang niet naar de sportschool geweest en is dus echt puur door zijn voeding aangekomen. Zo zegt hij ook in de caption van zijn Instagram bericht: "Zonder te gymmen, maar wel door veel donuts te vreten ben ik 16 kg aangekomen." Wij vinden het bizar knap van Niek dat het ondanks alles het hem wel gelukt is om zo'n transformatie door te maken en we zijn echt super trots op hem!