kleding warm

Bye zweetplekken: deze outfits zijn perfect voor hete dagen

Looks10 jun 2023, 18:45 doorRoos Hooijer
De komende dagen wordt het echt zomers weer. Grote kans dat je misschien wel in het buitenland zit of een dagje weg gaat. Tijdens zulke momenten zijn zomerse kledingstukken onmisbaar. Verkoelende kleding is een must, dus wij zetten wat voorbeelden en tips voor je op een rijtje.

Fabels en reminders

Laten we allereerst even wat fabels over zomerkleding uit de wereld helpen. Denk je dat je beter witte kleding dan zwarte kleding kunt dragen tijdens een hete zomerdag? Dat blijkt gewoon een fabel te zijn. De hitte die door kleding komt, blijkt na meerdere experimenten namelijk gewoon hetzelfde te zijn.
Wat wel werkt om het minder warm te krijgen? Losse kleding dragen. De hitte verplaatst zich dan namelijk naar boven via je luchtige outfit. Ook luchtige stoffen die de stroming van lucht bevorderen werken goed tegen de hitte. Zo kan je beter linnen dragen dan katoen. Gelukkig zijn ook de wijde items mode deze zomer, zoals oversized broeken en wijde broekspijpen.
Inspiratie nodig? Wij zetten een aantal items die niet in je zomergarderobe mogen ontbreken voor je op een rij:

Slip dress

Ook een trend van nu: de slip dress. Je bovenlichaam is niet helemaal bedekt, wat echt voor afkoeling zorgt. Door de smalle bandjes en flowy onderkant lucht dit item lekker door.

Wijde broek

Dit wijde broek is perfect voor het warme weer. Door deze losse en flowy stof heb je een look die er niet alleen netjes uitziet, maar ook nog eens comfortabel is.

Linnen blouse

Linnen is de perfecte stof voor warm weer: je kunt zien dat het een luchtige stof is. Ook heeft het wijde pofmouwen, dus het zit niet te dicht tegen je lichaam aan.