skinny jeans

Of je het wil of niet: de skinny jeans is terug van weggeweest

Looks22 mrt 2023, 17:45 doorAurora Ferrari
Een slechte dag voor Gen Z'ers, maar wel heerlijk nieuws voor de millenials: de spijkerbroeken die zo strak zitten dat ze af en toe je benen afknellen zijn terug. Ja écht waar, skinny jeans zijn terug van weggeweest. Enne, deze knellende broeken zijn ook niet van plan om weg te gaan. Yup... een permanente terugkomst.
skinny jeans

Skinny jeans

We droegen ze massaal in 2010, maar met de opkomst van de Gen-Z generatie werd het al snel duidelijk: die veel te strakke spijkerbroek kon echt niet meer. We gingen terug naar de mom jeans, straight leg én eigenlijk alles wat niet skinny was. Maarre, het tij lijkt nu gekeerd.
Dit nieuws kan voor velen geweldig zijn en voor anderen afschuwelijk, maar het is écht waar. Skinny jeans én zelfs leggings zijn dé items die we deze lente massaal op straat gaan zien. Trek je oude skinny jeans uit de kast, die komt dit seizoen namelijk van pas. Oh, oh, oh!

Paris Fashion Week

Begin deze maand stuurde Anthony Vaccarello – creatief directeur van Saint Laurent – zijn modellen tijdens Paris Fashion Week de catwalk op met high-waisted cigarette pants én hele strakke jeans. Als Anthony Vaccarello dat doet, dan weet je dat de skinny jeans weer de mode-industrie in zullen rollen. En dat blijkt, want zelfs Gucci, Céline en Prada hebben (opnieuw) hun liefde voor leggings en strakke broeken gedeeld.
De Italiaanse modehuizen kozen voor loeistrakke leggings met diamanten en felgekleurde cigarette jeans, terwijl de Franse merken juist gingen voor skinny jeans gepropt in leren laarzen. Ook Blumarine en Diesel maakten tijdens de Paris Fashion Week hun debuut met skinny broeken. Oelela!
Of je er nou wél of niet blij mee bent: als we fast fashion mogen geloven, komen de skinny jeans deze lente gewoon terug.