sun kissed make up

Zo creeër je de perfecte sun kissed make-up look voor deze zomer

Looks01 jun 2023, 15:35 doorAnne Dijkstra
Het leek eindeloos te duren, maar de zomer zit er nu toch écht aan te komen. Warmer weer betekent natuurlijk niet alleen dat we al onze zomer jurkjes weer uit de kast mogen trekken, maar ook onze make-up routine krijgt weer een update. Neem dus maar afscheid van je full coverage foundations en maak je klaar om de perfecte sun kissedmake-up look te creeëren.
sun kissed make up
Bron: @jesshunt2

Sun kissed make-up look

Nu dat het ein-de-lijk warmer weer wordt, is onze make-up routine ook wel weer toe aan een update. In de zomer loop je namelijk het liefst natuurlijk niet met 20 lagen make-up rond. Gelukkig kwam @alissajanay1 op TikTok met de perfecte make-up look, waardoor je die prachtigeglowy, sun kissed lookkrijgt, zonder dat al je make-up er weer afsmelt.

Zo creeër je het zelf

Bij deze make-up look draait het helemaal omlightweightenglowyproducten. Zorg er dus voor dat je een foundation met een lichte dekking in huis hebt. Ook zijn crème producten je beste vriend deze zomer, een cream bronzer, highlighter en een blush zijn dus écht eenmust. Daarbij kan je beter een bruine eyeliner gebruiken in plaats van zwarte, dat past beter bij de complete look. Enne, een lip oil is natuurlijk ook écht onmisbaar! Als je al deze producten hebt, is het tijd om te beginnen met jesun kissedmake-up look.

Stap 1:

Zoals we al eerder zeiden, wil je deze make-up look helemaal zomerproof maken. Begin daarom met het aanbrengen van een cc cream of een foundation met een lichte dekking. Met voorkeur één waar je al een beetje een glow van krijgt zoals de Flawless Fliter Foundation van Charlotte Tilbury of de Halo Glow foundation van ELF.

Stap 2:

Om echt diesun kissed look te kunnen creëren, is bronzer natuurlijk onmisbaar. Breng een cream bronzer aan op het hoogste punt van je jukbeenderen, voorhoofd en op je kaaklijn en blend deze uit met een kwast. Maarre, let wel op dat je hier niet te veel van aanbrengt.Less is more.

Stap 3:

Nu is het tijd voor onze favoriete stap: crème blush en highlighter! Breng deze beide aan op je wang, de highlighter boven je blush en blend deze dan ook uit met een kwast. Je mag bij deze stap wel iets minder subtiel zijn dan bij de bronzer, alles om die perfecteglow te krijgen!

Stap 4:

Als je deze stappen gevolgd hebt was het je waarschijnlijk al opgevallen dat we nog geen concealer aangebracht hebben. Enne, dat klopt ook helemaal, daar is het namelijk nu tijd voor. Breng een lichte concealer aan onder je ogen en naast je mondhoeken. Blend dit naar boven uit en poeder het vervolgens allemaal af.

Stap 5:

Het is tijd om iets aan de ogen te doen! Maak met bruine eyeliner een kleine wing en maak vervolgens je hele oog look af met een highlighter en mascara. Breng de highlighter aan op je bewegend ooglid, in je ooghoek en net onder je wenkbrauwen op je wenkbrauwbot. De mascara mag je net zoals je altijd doet aanbrengen op je wimpers.

Stap 6:

En dan is het alweer tijd voor de laatste stap, de lippen. Breng in een donker roze kleur eerst lipliner aan op je lippen en maak vervolgens de hele look af met een lip oil. Dit zorgt voor die laatsteglow om jesun kissedmake-up look he-le-maal af te maken.