48d8ad7cb7adc455f4096093d2653697

Is het slim om tea tree olie op je puistjes te smeren?

Looks08 okt 2022, 17:45 doorShudrien Leona
Tea tree olie staat er om bekend hét wondermiddel te zijn voor puistjes. Het is een natuurlijke product, wat oorspronkelijk uit Australië komt. Tea tree olie schijnt niet alleen te werken tegen die stomme puistjes, maar ook tegen virussen, schimmels en bacteriën. Wij en vele anderen hebben echter een beetje onze twijfels. Want werkt dit zogenoemde 'wondermiddeltje' wel echt zo goed?
48d8ad7cb7adc455f4096093d2653697 e1664440662833
Bron: Pinterest

Tea tree olie

Tea tree olie wordt gemaakt van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom. Tea tree olie zou puistjes en een acne-gevoelige huid genezen. Maar pas op, je moet de olie wel op de juiste manier gebruiken. In de meeste tea tree oliën zit maar 5% tea tree in. Uit onderzoek blijkt het dat als je deze gebruikt, je puistjes zullen verminderen. Er bestaan ook tea tree olies met 100% tea tree. Skip this one please . Dit kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. In die 100% variant zitten namelijk ook nog geparfumeerde ingrediënten, een bom van producten die niet zo goed zijn voor je huid dus.

How to use?

Oké, het is dus duidelijk dat niet alle tea tree oliën even goed zijn. Goed lezen op de achterkant, dus. Om goed resultaat te boeken met de olie, is dit de best manier om het aan te brengen:
  • Was je gezicht met een milde reiniger of een reiniger voor een acne-gevoelige huid.
  • Breng een exfoliant met salicylzuur aan. Voor de mensen met een acne-gevoelige huid is het aan te raden om dit twee tot drie keer per week te gebruiken.
  • Druppel een paar druppels tea tree olie op een vochtig wattenschijfje en stip het direct aan op je puistjes.
  • Meng als alternatief 5 á 6 druppels tea tree olie met een lichte dag- of nachtcrème voor je gezicht en smeer het op je hele gezicht uit.
Important: vergeet niet elke dag SPF van minimaal 30 of hoger te gebruiken.