vet haar fem fem 2

5 tips tegen het voorkomen van vet haar

Looks20 feb 2019, 14:33 doorRedactie
Iedereen heeft er wel eens last van: vet haar. Je voelt even aan je haar en je merkt alweer dat je haar vet is terwijl je het misschien diezelfde dag nog hebt gewassen - hoe kan dat nou? Wij hebben een aantal tips voor jou om er vanaf te komen.
vet haar fem fem 1

Tip 1:

Dit wordt waarschijnlijk wel een lastig dingetje maar probeer niet te vaak aan je haar te zitten. Doordat je heel vaak met je hand door je haren heengaat, wordt het juist sneller vet. Negen van de tien keer heb je het denk ik geen eens door dat je aan je haar zit. Probeer er vanaf nu op te letten en bekijk over een tijdje het verschil...

Tip 2:

Deze tip heb je waarschijnlijk al honderd keer naar je hoofd geslingerd gekregen, maar was je haar niet elke dag. Als je je haar om de dag wast, is het soms al veel te vaak. Kijk, we vinden onze haar het mooiste als het net is gewassen waardoor we de neiging hebben het dagelijks te wassen maar je ontdoet daarmee wel je hoofdhuid van de natuurlijke oliën die je in je haar en hoofdhuid aanbrengt.

Tip 3:

Als je je haar altijd los draagt, probeer het ook een keer wat anders. Omdat je je haar altijd los draagt, ga je dus ook sneller aan je haar zitten (tip 1). Als je een staart of een knot in hebt zit je er minder vaak aan en voilà: minder vettig.

Tip 4:

Als je tijdens het douchen je haren wast, probeer dan niet te veel je hoofdhuid te masseren. Hierdoor stimuleer je eigenlijk de talgklieren om nog extra talg aan te maken. Het geeft wellicht wel een lekker gevoel als je je hoofd masseert, maar als je graag wat minder vet haar wilt, probeer het dan niet te veel te doen.

Tip 5:

Je gaat een avondje stappen met je vriendinnen dus wil je dat je haar er perfect uitziet. Wat doe je dan? Juist. Nog even snel douchen en je haar wassen. Na het douchen wil je natuurlijk je haar föhnen en stylen maar het probleem hier is dat juist de hitte slecht is en zorgt voor vettigheid. Durf dus voortaan vaker met je 'natuurlijke lokken' de deur uit.
Benieuwd wat de haartrend is van 2019? Deze haarclipjes zijn weer terug van weggeweest