gettyimages 1167084557

Welke modetrend past bij mijn figuur?

Looks20 jan 2020, 12:52 doorRedactie
New year, new trends . En wat we vooral gewend zijn als het gaat om trends op modegebied is dat we telkens dingen van vroeger weer terugzien. Zo ook weer dit jaar. De modewereld gaat overigens ook gewoon (eindelijk) met zijn tijd mee en terwijl het voorheen lastig was om de laatste trends online te shoppen in grotere maten, is dit tegenwoordig stukken makkelijker. Modeketens houden rekening met het feit dat vrouwen verschillende vormen en maten hebben. Weet je even niet zo goed welke modetrends bij jouw figuur passen? Dan helpen we je graag.
gettyimages 1167084557

Verschillende soorten figuren

Het is belangrijk dat je weet wat voor soort figuur je hebt. Dit maakt shoppen voor kleding stukken makkelijker want dan weet je wat er precies bij jouw figuur past. Zo ook met modetrends want helaas, niet alle trends passen bij elk figuur . De vier meest voorkomende figuren zijn de appelfiguur, peerfiguur, zandloperfiguur en rechthoekfiguur en wij hebben onderzocht welke trend het beste past bij welk figuur.
istock 1162425872 e1579254140972

Wat draag je met een appelfiguur?

Heb je een appelfiguur, dan heb je een appelvormige romp met slanke ledematen. Wat vaak heel goed werkt zijn items zoals jurken met een taille onder je borsten. Dit zorgt namelijk voor meer taille rondom je middel. Ben je niet van de jurkjes? Ga dan voor een pantalon die net iets wijder valt bij je bovenbenen en wat smaller aan de onderkant. Durf ook vooral te spelen met kleur als je gaat voor een pantalon, het past perfect bij een appelfiguur en accentueert nog meer je taille.

Wat draag je met een peerfiguur?

Een peerfiguur houdt in dat je aan de bovenkant van de romp smaller bent (smalle schouders, vaak ook kleine borsten) en bredere heupen hebt. Je taille is smal, dus leg hier de nadruk op wanneer je gaat shoppen voor kleding. Flared jeans zijn dit jaar nog steeds hot, en laat dit nou het allermooist staan bij een peerfiguur...

Wat draag je met een zandloperfiguur?

Met een zandloperfiguur ligt de uitdaging om je ronde vormen én je taille te accentueren. Je hebt namelijk schouders die even breed zijn als je heupen, een smalle taille, volle borsten én volle billen. Getailleerde tops staan goed dus probeer eens een gilet of een spencer wat dit jaar hartstikke trendy is. Mochten beide termen je nog niet zo veel zeggen, leggen we het je graag uit. Een spencer is namelijk een trui zonder mouwen en een gilet is een blazer zonder mouwen. Uiteraard kan je allebei vinden in verschillende soorten en maten, stoffen en kleuren.

Wat draag je met een rechthoekfiguur?

Met een rechthoekfiguur heb je weinig rondingen want, zoals de term al aangeeft, is je lichaam recht. Dit betekent wel dat je qua kleding veel kan hebben maar om toch íets meer taille te creëren is het verstandig om weg te blijven van drukke prints (gelukkig zijn donkerbruin en camel dit jaar helemaal hot). Ga voor accessoires zoals een riem voor meer taille.