make up hele dag blijven zitten

Zo zorg je ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten

Looks31 jan 2023, 17:09 doorShudrien Leona
Het is vervelend als je je best hebt gedaan om een full face make-up te hebben en het niet eens de hele dag goed blijft zitten. Thank god, hebben wij een manier gevonden om je make-up te laten zitten. Dankzij dit trucje overleeft je make-uplook zelfs een flinke regenbui.
make up hele dag blijven zitten

Make-up look

Heb je uren voor de spiegel gestaan en ben je heel erg blij met je make-uplook? Dan is er niets vervelender dan een uitgelopen gezicht aan het einde van de dag. Je wil dat die look blijft zitten – en dan het liefst van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. De meeste mensen weten precies wat je daarvoor moet doen: waaronder primer, fixing spray en setting spray. Toch is dit niet altijd voldoende en daarom zochten wij op TikTok naar een alternatief.

Make-up routine

Op TikTok hebben wij een filmpje gevonden van een make-up artist. Volgens @kevikodra heeft hij de make-up routine die ervoor zorgt dat je make-up de hele dag blijft zitten en ook nog eens niet afgeeft.

Heel veel sprays

@kevikodra gebruikt bijna alle sprays die bekend staan om hun goede werking. Hij start eerst met het spuiten van de fixeerspray van Mac Cosmetics Fix Plus. Dit zorgt ervoor dat al je make-up samen smelt. Vervolgens gebruik je de settingspray van Charlotte Tilbury. De TikTokker geeft aan dat je dit niet moet sprayen, maar een beautyblender moet pakken en het daarop moet sprayen. Dep dan de beauty blender eerst een paar keer op je hand en dep dan met de blender over je gehele gezicht. Deze stap zorgt ervoor dat je make-up op zijn plek blijft zitten. Vergeet de stap niet waarbij je de beauty blender in je hand drukt, anders loop je het risico om je make-up te verpesten.
De laatste stap is alleen bedoeld wanneer je van 's ochtends tot 's avonds je make-up op moet hebben. We raden af om deze stap elke dag te doen. Spray de fixeer spray van Kryolan over je gehele gezicht en je make-up zal de hele dag perfect blijven zitten.

The key

Aan het einde van het filmpje kun je zien dat de make-up van @kevikodra niet afgeeft. Hoe perfect is dat? So girls, pas dit aan bij je make-up routine en je zult niet meer hoeven te stressen.