make up onder oog

Zó zorg je ervoor dat make-up onder je ogen niet halverwege de dag verdwijnt

Looks09 jul , 10:00 doorRomy Nouwen
Soms steek je zo veel tijd in je make-up, maar zie je al na een paar uur al je harde werk verdwijnen. Zonde, want dat is natuurlijk niet waar je het voor doet. Met deze tips zorg je er voortaan voor dat je make-up onder je ogen niet meer verdwijnt.

Make-up routine kost tijd

Je weet waarschijnlijk precies wat we bedoelen: 's ochtends sta je op tijd op, zodat je genoeg tijd kunt spenderen voor de spiegel. Dat is het moment dat je even lekker door je make-up routine heen kunt en je daar alle tijd in kunt stoppen die je nodig hebt. Je hebt het er immers voor over, want het eindresultaat is het meer dan waard.
Gaandeweg de dag merk je dan ineens dat je make-up er niet zo fabulous meer uitziet als toen je dezelfde ochtend de deur uitging. Ineens begint het hier en daar te vervangen, komen er vlekken of kun je de make-up er zo af trekken. Zonde, want je hebt er zo je best op gedaan! Daarnaast betaal je je blauw aan die dure producten, dus wil je ook dat het minstens een dag mee kan gaan. Zo ontzettend balen als dat dan niet lukt.

Onder je oog

Er is één plek op je gezicht – naast je lippen – waar het eigenlijk altijd mis lijkt te gaan en dat is onder je ogen. 's Ochtends ga je daar waarschijnlijk aan de slag, omdat je toch wat moet doen aan die wallen, donkere kringen en rimpeltjes. Die wil je het liefst natuurlijk verbergen, en dan zo lang mogelijk. Toch is dat vaak de eerste plek waar je make-up begint te vervagen. Sterker nog: veel mensen kunnen de make-up er gaandeweg de dag zo af trekken óf vegen. Niet helemaal de bedoeling.
Maar hoe kan het dat juist op die plek make-up altijd zo snel opgeeft? Dat heeft met meerdere factoren te maken. Om te beginnen is het een plek waar je over het algemeen meerdere producten gebruikt. Daardoor gaat er laagje over laagje, en dat is niet bevorderlijk voor de houdbaarheid van de make-up. Het wordt zo veel gevoeliger voor loslaten, omdat het in eerste instantie niet goed kan hechten. Voornamelijk wanneer je verschillende typen make-up gebruikt, blijft het minder goed zitten. Bijvoorbeeld een gel in combinatie met poeder. Verder maken de producten én manier van aanbrengen ook nog het verschil in hoe lang de make-up blijft zitten.

Zó zorg je ervoor dat de make-up onder je ogen mooi blijft

Als je wil dat je make-up langer mooi blijft zitten onder je ogen, moet je daarvoor de juiste producten voor gebruiken. Producten die elkaar versterken. De NARS concealers zijn bijvoorbeeld heel fijn in gebruik én in combinatie met andere producten. Verder is de manier van aanbrengen ook een belangrijk onderdeel. Ga niet voor een beautyblender of sponsje, want deze zuigen een deel van het product helemaal op waardoor het nooit goed aangebracht kan worden. In plaats daarvan kun je het product beter aanbrengen met je vingertoppen. De warmte van je vingers zorgt er dan meteen voor dat het product zich goed kan hechten.