Naar bed gaan met een perfect kapsel en opstaan met een coupe ravage: het gebeurt de meesten van ons bijna dagelijks. Maar wat voor effect heeft het nou of je wakker wordt met een wilde haarbos of een nette knot? Kan je beter met los of vast haar gaan slapen?

@Sarlot Weheartit
@Sarlot Weheartit

Moet je met los of vast haar gaan slapen?

Hoewel veel mensen het ideaal vinden om ’s avonds hun haar in een strakke knot te doen zodat ze ’s ochtends er geen werk meer aan hebben, is het niet de meest gezonde gewoonte voor je haarbos. Het vaak dragen van je haar in een strakke knot of staart kan namelijk leiden tot dunner wordend haar en in het ergste geval zelfs haaruitval. Wanneer je haar strak vastgebonden is, staat er continu spanning op je haar en hoofd. Door deze spanning kunnen de haarzakjes ontstoken en beschadigd raken. Vooral de haren rond je haarlijn zullen hier last van krijgen.

Betekent dit dan dat je beter met los haar kan gaan slapen? Nee! Met los haar slapen heeft helaas ook zo zijn nadelen. Wanneer je slaapt, ontstaat er wrijving tussen je haar en je kussen. Wanneer je veel beweegt in je slaap, kan deze wrijving je haar beschadigen. Het beste kapsel om mee te gaan slapen, is dan ook een losse, lage staart of vlecht. Je haar zit op deze manier wel vast zodat er weinig wrijving ontstaat met het kussen, maar niet strak genoeg om spanning op je haar en hoofd te krijgen. Daarnaast is het verstandig om te investeren in een zijden of bamboe kussensloop om de wrijving te verminderen. Je zal slapen als een roosje en wakker worden met een prachtige coupe!

Lees ook: Dit is waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen