Sinds de komst van TikTok hebben we kennis kunnen met heel wat nieuwe lekkere snacks. Sommige TikTokkers zijn namelijk echte keukenprinsesjes (of prinsjes) en weten de meest lekkere gerechten in elkaar te flansen. Of baksels dan! Eén van de creaties die we aan TikTok te danken hebben, is de Lotus Speculoos lasagne. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke zoete snack kunt maken.

lotus speculoos

Recept voor Lotus Speculoos lasagne

Het recept voor Lotus Speculoos lasagne is gelukkig geen lastig recept. Binnen een handomdraai staat het op tafel! Het is lekker als snack, maar ook zeker lekker als toetje. Wij raden trouwens aan deze Lotus Speculoos lasagne zo snel mogelijk op te eten, zodat de koekjes nog lekker knapperig zijn. Je kunt eventueel nog wel wat bewaren als je het niet in één keer op krijgt. De koekjes worden dan alleen snel wat zachter.

Ingrediënten

 • 500 milliliter slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • Potje lotus speculoos pasta
 • 500 gram Lotus Speculoos-koekjes
 • 25 gram suiker
 • 2 theelepels vanille-aroma

Bereiding:

 1. Allereerst is het belangrijk om het roommengsel te maken, zodat deze nog even in de koelkast kan. Hiervoor doe je de slagroom, mascarpone, suiker en vanille-aroma in een grote kom en mix je dit in een paar minuten stijf. Het hoeft niet per se stijf zoals slagroom. Je kan er ook voor kiezen om wat eerder te stoppen, zodat het mengsel nog een beetje lobbig is.
 2. Zet het roommengsel nog even kort in de koelkast en pak de pot Speculoos pasta erbij. Schep hier een paar lepels vol uit. Doe dit in een kommetje en verwarm deze kort in de magnetron, zodat de pasta smelt en zachter wordt. Ondertussen pak je de koekjes erbij en zet je de ovenschaal klaar.
 3. Het is tijd om de lasagne op te bouwen! Bedek de ovenschaal eerst met een laag van de koekjes. Smeer vervolgens ongeveer één derde van het mengsel gelijkmatig over de koekjes heen. Bedenk daarna de slagroom met een laagje van de gesmolten Speculoospasta. Dit herhaal je vervolgens nog twee keer totdat alle slagroom op is. Als je door de speculoos pasta heen bent, smelt je gewoon wat nieuwe.
 4. Maak eventueel van de laatste laag een feestje. Dit doe je door de speculoos pasta in een spuitzak te doen! Je kunt dan leuke patroontjes creëren.
 5. Tot slot doe je om het echt af te maken nog een aantal koekjes in een keukenmachine totdat het kruimels zijn. Hiermee versier je de randen van de lasagne. Yummy!
@xclusivens Lotus Lasagne #fyp #recipes #easydessertideas #baking #lotuslasagne #lotusbiscoff #speculoos #cooking #ramadanrecipes #ramadan #recipesoftiktok #fypage #fypa #kitchenware ♬ original sound – Xclusivens

@sterkindekeuken.nl Met wie wil jij Speculoos Lasagne eten? 🤤 #speculoos #lasagne #lerenoptiktok #eten #voorjou ♬ origineel geluid – SterkInDeKeuken.nl

Lees ook: Lotus komt met chocoladereep met speculoosvulling