Louis Vuitton + Parijs + een pretpark. Beter kan het niet worden. Het is natuurlijk de droom van ieder klein meisje om een paar dagen rond te mogen huppelen in Disneyland Parijs, maar zoals wij groeien, groeien de pretparken met ons mee. Een pretpark van Louis Vuitton is stiekem de droom van iedere volwassen vrouw.

louis-vuitton-pretpark-femfem

Een groots project

Zoals we wel van Louis Vuitton gewend zijn, wordt ook dit weer groots aangepakt. Het 157-jarige park Jardin d’Acclimatation in Frankrijk zal voor maar liefst 60 miljoen euro worden vernieuwt tot een park dat behoort tot de mooiste parken van Frankrijk. Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft het park al onder beheer sinds 1984 en heeft een aandeel van 80 procent. Het afgelopen decennia heeft LVMH er al twee miljoen euro per jaar ingestoken, maar vanaf volgende week gaat het echte werk beginnen. LVMH en skiresort-operator Compagnie des Alpes slaan komende negen maanden de handen ineen om van dit park een gemoderniseerde en spectaculaire versie te maken.

Verschillende attracties

Compagnie des Alpes staat vooral bekend als operator voor het pretpark rondom het Gallische stripicoon Asterix. Het wolk-achtige gebouw staat aan de zuidelijke kant van het park en werd ontworpen voor de Fondation Louis Vuitton dat in 2014 opende. Het is al bekend dat het pretpark van Louis Vuitton drie achtbanen en ‘vliegende bootjes’ zal hebben. Bovendien speelt de biodiversiteit een belangrijke rol. Naast de te gekke attracties zullen er ook wetenschapsbeurzen en andere activiteiten rondom duurzaamheid worden georganiseerd. Naar verwachting zal het park in het voorjaar van 2018 openen. Wij staan in ieder geval voor de deuren klaar als het zover is!

Ook komt er een pretpark die The Hunger Games en Twilight tot leven brengt.