fem fem nieuw 4

3 dagelijkse tips voor een relatie volgens experts

Love & Life18 mei , 13:00 doorAurora Ferrari
Hoelang jij en je partner ook een relatie hebben, jullie zullen nog steeds dagelijks voor elkaar moeten vechten. Het moet niet allemaal vanzelfsprekend worden, anders wordt de kans op een breuk steeds groter en groter. Volgens John en Julie Gottman, de wereldberoemde auteurs van 'The Love Prescription' en tevens de oprichters van 'The Gottman Institute', geven daarom drie dagelijkse tips voor iedere relatie. 

Dagelijkse tips voor koppels – volgens experts

Of je nu sinds kort in een relatie zit, al een tijdje of misschien al wel ontzettend lang: jij en je partner moeten elke dag je best voor elkaar doen. Jullie relatie moet niet vanzelfsprekend worden of normaal. En begrijp ons niet verkeerd: er elke dag iets speciaals van maken is natuurlijk niet helemaal mogelijk. Het moet wel realistisch blijven namelijk. Maar jullie moeten eigenlijk doen alsof jullie nog in de date-fase zitten. Hiermee bedoelen we dus dat jullie je best voor elkaar moeten doen en nog steeds voor elkaar moeten vechten.
Helaas gebeurt dat niet altijd en stranden om die reden een heleboel relaties. Om je relatie gezond en goed te houden, zijn er een aantal dingen belangrijk. Heb respect voor elkaar, luister naar elkaar en wees lief. Maar de belangrijkste dingen, dat hebben John en Julie Gottman, de wereldberoemde auteurs van 'The Love Prescription', voor je uitgezocht. Zij geven 3 dagelijkse tips voor iedere relatie:
1. Communication is key 
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar communicatie is het allerbelangrijkste. Praten jullie wel? En dan niet over koetjes en kalfjes, maar zoeken jullie nog wat diepgaande gesprekken? Tuurlijk hoeven jullie niet elke dag te praten over jullie diepste verlangens en gedachtes, maar hebben jullie nog wel eens een oprecht gesprek? Met oprechte interesse? En hiermee bedoelen we geen vragen als: hoe was je dag en wat heb je vandaag gedaan?
Dus: praat met elkaar en wees oprecht naar elkaar. Het is belangrijk om elke dag weer de verbinding te zoeken. Al is het maar even.
2. Waardeer elkaar 
Waardeer elkaar en hiermee bedoelen de experts: geef elkaar complimenten. En hierbij komt oprechtheid ook kijken natuurlijk. Geef de ander een compliment zodra hij/zij iets nieuws of moois aanheeft. Of geef elkaar een compliment over elkaars innerlijk of kwaliteiten. Denk hierbij aan "je bent echt een lief persoon" of "wat heb je lekker gekookt". Je partner dagelijks een complimentje geven kan een heleboel doen, al heb je het zelf misschien niet door. Het zorgt namelijk voor een speciale band en een verbonden gevoel.
3. Let's get physical 
Tot slot: raak elkaar aan. Jullie zijn niet voor niets partners en daar komt aanraking bij kijken. Aanraken is één van de belangrijkste liefdestalen en zorgt voor een vertrouwelijk en sensueel gevoel. Je hoeft niet elke dag met elkaar in bed te duiken (ook al klinkt dat als een droom), maar een hand vasthouden, een knuffel of een aai over een been is altijd goed. Raak elkaar bijvoorbeeld aan tijdens het tv kijken of wanneer jullie in gezelschap zijn is het makkelijk partners been aan te raken. Elke kleine aanraking is goed, natuurlijk wanneer je partner het ook prettig vindt.