films

5 spicy films om jezelf - of elkaar - te inspireren

Love & Life25 jun , 20:30 doorMaud Maarssen
Soms heb je gewoon een klein beetje inspiratie nodig als het aankomt op slaapkamer praktijken. Volkomen begrijpelijk. Je doet vaak hetzelfde, loopt even vast of hebt gewoon zin in iets spannenders. En wat is er nu beter dan samen met je lief een film kijken waar jullie beiden inspiratie uit kunnen halen. Dit zijn de 5 films die jullie samen aan kunnen zetten.

Al kijkend leert men

Aantrekkelijke, opwindende, suggestieve of prikkelende, gewaagde, begeerlijke, hete en weelderige scenes. Daar zijn we naar op zoek. Goeie teksten, moves en bewegingen. Als je het lastig vindt om dit soort dingen met je partner te bespreken, kan je altijd nog een film aanzetten. En daar helpen we je even bij.

1. Notorious

In de jaren 40 gold de regel dat filmkussen niet langer mochten duren dan drie minuten. Om hier omheen te werken, vertelde Alfred Hitchcock aan Devlin (Cary Grant) en Alicia (Ingrid Bergman) om slechts twee en een halve minuut te kussen. Wat er echter gebeurde was een scène waarin ze elf minuten lang kusten, telkens twee en een halve minuut per keer. Heel veel en vooral lange hete scenes gegarandeerd.

2. Scent of a woman

Frank (Al Pacino) vraagt aan Donna (Gabrielle Anwar) of ze wil leren tangodansen. Ze zegt dat ze bang is om een fout te maken. Hierop antwoordt Frank: "In de tango bestaan er geen fouten." Frank is een zelfverzekerde leider en weet dat de dans voor hen beiden veel plezieriger zal zijn als Donna uiteindelijk ontspant. Net zoals de tango is dit een ontzettend vurige film.

3. Dirty Dancing

Deze film is oud, maar dat maakt hem zeker niet minder goed. Johnny Castle (Patrick Swayze) is de oudere, ervaren dansleraar met een ruwe uitstraling. Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey) is een jonge, naïeve dansstudente. Gedurende de hele film laten elke dansscène (met en zonder Johnny en Baby) de verleiding en intieme kant van dans zien. Dus, mocht je hem nog niet gezien hebben, of als je hem alleen in je eentje bekeken hebt, samen kijken is een dikke tip.

4. Flashdance

Deze film heeft onwijs veel goede scènes, maar eentje springt erboven uit. Tijdens het diner eet Alex (Jennifer Beals) langzaam kreeft met haar handen. Ze likt ze na elke hap haar vingers af en staart voortdurend naar Nick (Michael Nouri) terwijl ze opmerkingen maakt waarvan je direct door hebt dat ze anders bedoeld worden. Het hoogtepunt van deze scène is wanneer Alex haar schoen uittrekt, haar kousenvoet in Nick's kruis legt en ze haar tenen krult. Zeker een 'Oh, my!' moment. En dan is er nog de sexy scène waarin Alex, terwijl ze met Nick praat, haar bh uittrekt zonder haar top uit te doen. Een scene waarin ze ontzettend sterk oogt en het voortouw neemt, wat laat zien dat ze comfortabel is.

5. Bull Durham

Crash Davis (Kevin Costner) speelt de hoofdrol in deze film en is een zeer mannelijke honkbal catcher. Annie Savoy (Susan Sarandon) is een vrouw in een mannenwereld die haar vrouwelijke charmes gebruikt om nieuwe honkballers te coachen. De winnende zin van deze film (en eentje die Annie compleet verrast) is wanneer Crash aan haar vertelt wat er voor hem belangrijk is: "de onderrug van een vrouw, goede whisky en lange, langzame, diepe, zachte, natte kussen die drie dagen duren." Annie is zo onder de indruk van zijn woorden dat ze nauwelijks kan antwoorden: "Oh, my!" Een goed tweede favoriet moment is wanneer Crash Annie's handen aan het hoofdeinde vastbindt en haar teennagels lakt.