e bikes 32

Dít zijn de 7 verschillende vrienden die we állemaal hebben of herkennen

Love & Life13 jun , 20:30 doorPleuntje Janssen
Naarmate je ouder wordt zie je steeds beter de waarde van echte vriendschappen. Sommige vrienden worden net als familie. Aan de andere kant merk je ook dat sommige mensen uit je leven verdwijnen. Hoewel dat soms even slikken is, betekent het ook dat je meer tijd hebt voor de vriendschappen die er écht toe doen. Volgens de '7 Friends Theory' heb je deze zeven belangrijke vrienden nodig, elk met een unieke rol. Je herkent ze vast en zeker.

1. De vriend(in) die als thuis voelt

Deze vriend(in) geeft je dat warme, vertrouwde gevoel. Jullie kennen elkaar al sinds jullie klein zijn en diegene weet dan ook alles van je. Ook al spreken jullie elkaar niet meer dagelijks, de band blijft altijd sterk. Het is die persoon bij wie je je altijd thuis voelt.

2. De vriend(in) die altijd in is voor actie

Of het nu maandagavond is, zondagmiddag of midden in de nacht: deze vriend(in) zegt altijd "ja" tegen een spontaan avontuur. Je hoeft vaak niet eens uit te leggen wat je wil doen, ze gaan gewoon mee. Zelfs als het om een tandartsafspraak gaat, of over de begrafenis van je oma. She is there!  

3. De vriend(in) die je amper spreekt, maar altijd dichtbij blijft

Iedereen krijgt het druk met werk, relaties en andere verplichtingen. Daardoor heb je niet altijd tijd om met iedere vriend(in) bij te kletsen. Sommige vriendschappen komen op een lager pitje te staan, maar met deze vriend(in) voelt het altijd weer als vanouds, hoelang het ook geleden is.

4. De vriend(in) tegen wie je alles kan zeggen

Het is heerlijk om iemand te hebben bij wie je echt álles kwijt kunt zonder bang te zijn voor oordeel. Deze vriend(in) kent je diepste geheimen en zou die nooit doorvertellen. Je weet gewoon dat je altijd bij hen terechtkunt.

5. De vriend(in) die als familie voelt

Deze vriend(in) is net een extra familielid. Je familie kent je vriend(in) goed en nodigt ze graag uit voor verjaardagen en andere bijeenkomsten. Soms kunnen jullie ruzie maken zoals broers en zussen, maar uiteindelijk zijn jullie altijd weer dikke vrienden.

6. De vriend(in) die altijd de liefdestherapeut uithangt

Als er iets gebeurt in jouw liefdesleven, is deze vriend(in) de eerste die het weet. Ze luisteren aandachtig en geeft graag een mening of advies, of het nu goed of slecht nieuws is.

7. De iets oudere vriend(in)

Wijsheid komt met de jaren, en daarom is het fijn om een oudere vriend(in) te hebben die je kan adviseren. Dit kan iemand zijn zoals je tante, oma of moeder. Ze hebben waarschijnlijk al meegemaakt wat jij nu doormaakt en kunnen je helpen met hun ervaringen en inzichten.
Deze zeven type vrienden zorgen ervoor dat je leven in balans blijft en je je gesteund voelt. Of je nu een luisterend oor nodig hebt, iemand die altijd in is voor een avontuur, of wijze raad zoekt, deze vrienden maken je leven rijker en betekenisvoller. En daar zijn we maar wat blij mee!